Κυριακή 5 Μαΐου 2024

H «Puppy Yoga» έχει γίνει μόδα και οι φιλοζωικές είναι στα «κάγκελα»: Ποια χώρα την απαγόρευσε εντελώς


Η “γιόγκα των κουταβιών” είναι μια νέα τάση, η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους, χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτή η νέα πρακτική στα κουτάβια.

Η γιόγκα με κουτάβια έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής με τα χρόνια για «ένα περιβάλλον χωρίς άγχος» που δημιουργούν τα χαριτωμένα μικρά σκυλιά, αλλά μια χώρα την έχει απαγορεύσει εντελώς.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας επιμένει ότι μόνο τα μεγάλα σκυλιά πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες και η χρήση κουταβιών απαγορεύεται ρητά.

Φιλοζωικές ομάδες είχαν ζητήσει την απαγόρευση μετά από δεκάδες καταγγελίες στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για κακοποίηση των κουταβιών.

Η Piera Rosati, πρόεδρος της LNDC Animal Protection, είπε ότι τα κουτάβια έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς.

«Η γιόγκα, τουλάχιστον θεωρητικά, δεν πρέπει να είναι απλώς μια πρακτική σωματικής άσκησης αλλά και πνευματικής, σε αναζήτηση αρμονίας με το σύμπαν», είπε. «Αλλά αυτή η αρμονία και η ευημερία δεν μεταφέρεται στα κουτάβια που χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα για το κέρδος».

Τι είναι όμως η «γιόγκα κουταβιών»

Τα κουτάβια συνήθως περιφέρονται ελεύθερα, ενώ οι άνθρωποι παίρνουν το χρόνο τους για να χαλαρώσουν και να κάνουν γιόγκα.

Τα κουτάβια μπορούν μερικές φορές να συμμετέχουν στις στάσεις της γιόγκα ή σε κάποια μαθήματα που περιλαμβάνουν παιχνίδι με μικρά σκυλιά.

Οι ιδιοκτήτες των στούντιο ισχυρίζονται ότι η γιόγκα με κουτάβια «βελτιώνει την ευεξία» και θα πρέπει να θεωρείται ως ένα είδος «θεραπείας με τη βοήθεια ζώων».

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας στην Ιταλία έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να διενεργήσουν ελέγχους για να βεβαιωθούν ότι τα κουτάβια δεν συμμετέχουν πλέον στα μαθήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ