Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Γλιτώνουν την τελευταία στιγμή: Η στιγμή που το νερό «καταπίνει» γέφυρα (βίντεο)


Τεράστιες πλημμύρες και καταστροφές έχουν προκαλέσει στη Βραζιλία οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Η στάθμη του νερού σε κάποιες πόλεις ξεπέρασε τα επίπεδα των ιστορικών πλημμυρών του 1941 και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία εδώ και ενάμιση αιώνα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία της Βραζιλίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής. Τα νερά «καταπίνουν» γέφυρα στη Σάντα Μαρία και οι άνθρωποι που περπατάνε πάνω της, γλιτώνουν την τελευταία στιγμή.


Στο μεταξύ, 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 68 έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία 24ωρα τις εστίες τους, ενώ πολλά σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότησή τους.

Την Μεγάλη Πέμπτη κατέρρευσε υδροηλεκτρικό φράγμα μεταξύ της κοινότητας Cotipora και της πόλης Bento Goncalves, με αποτέλεσμα ένα τσουνάμι ύψους δύο μέτρων να σαρώσει παρακείμενες κωμοπόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ