Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αρνάκι κλέφτικο


Παραδοσιακή συνταγή με γεμάτη γεύση

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κιλά αρνί με το κόκαλο (ωμοπλάτη) σε 4 κομμάτια, ή 4 κότσια αρνίσια
  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και μοιρασμένες
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδο μοιρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε μέσα στο καθένα 1 κομμάτι κρέας και μια πατάτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.
Προσθέτετε από ένα φύλλο δάφνης και από 1 σκελίδα σκόρδο και διπλώνετε τη λαδόκολλα να σχηματιστεί ένα πακέτο. Για περισσότερη ασφάλεια τα δένετε με σπάγκο.
Βάζετε τα «πακέτα» σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι και το κλείνετε, ή σε ένα βαρύ ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε το κλέφτικο στο φούρνο για 4-5 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ