Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Λαγκαδά θρηνεί την απώλεια του ιεράρχη του


Εις μνήμην του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από την αναπάντεχη είδηση του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και προσωπικού μου φίλου Ιωάννη. Τις ημέρες της νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχα καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Η κατάστασή του έδειχνε να βελτιώνεται. Δυστυχώς, σήμερα ανακοινώθηκε το μοιραίο.

Στο σύντομο βίο της θητείας μου στο δημαρχιακό αξίωμα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να υπάρξει πολύτιμος συμπαραστάτης και οδηγός μου. Εκτίμησα το ήθος του, την ευρύτητα του πνεύματός του, την πρωτοπόρα σκέψη του, αλλά και τη βαθύτατη αφοσίωσή του στο ποιμαντικό έργο.

Σήμερα είναι ημέρα πένθους. Η Μητρόπολη μας μένει ορφανή. Όμως ο αγαπητός ποιμενάρχης μάς αφήνει παρακαταθήκη ένα πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τον αποχαιρετώ με βαθύτατη οδύνη και θλίψη, όμως θα τον θυμάμαι πάντα με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην πνευματική οικογένειά του, στους οικείους του και στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης».

Ιωάννης Ταχματζίδης
Δήμαρχος Λαγκαδά.


Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με αφορμή την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη πρώην Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Κυρού Ιωάννου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:
• Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στους συγγενείς του,  μέσω αυτού του ψηφίσματος, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο και τη δυναμική παρουσία κατά την τέλεση του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου του Μακαριστού Ποιμενάρχη μας.
• Να κατατεθεί στεφάνι.
• Να επιδοθεί το ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.
• Να παραστεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης Ιωάννης στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία.
• Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
• Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για τον Δήμο η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Επιχειρήσεις του Δήμου.
• Να αναβληθεί η 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ