Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

6 έξυπνες χρήσεις της μονωτικής ταινίας στο σπίτι που δεν είχατε φανταστεί


Η μονωτική ταινία είναι ένα αρκετά οικονομικό και εύκολα προσβάσιμο υλικό, το οποίο αποτελεί πραγματικά πολυεργαλείο και μας λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Εδώ σας παρουσιάζουμε 6 από τις πιο έξυπνες εναλλακτικές της χρήσεις!

1. Στο άνοιγμα γυάλινων βάζων
Αν έχετε κάποιο βαζάκι π.χ. με μαρμελάδα, το οποίο σας δυσκολεύει στο άνοιγμα εξαιρετικά, μπορείτε να το ανοίξετε ευκολότερα με τον εξής τρόπο: Κόψτε μια μεγαλούτσικη λωρίδα από την μονωτική ταινία και κολλήστε την μια της άκρη στην πλαϊνή πλευρά του καπακιού του βάζου. Διπλώστε την από πάνω και κολλήστε ένα μικρό μέρος της στην από πάνω μεριά του καπακιού. Στην συνέχεια διπλώστε στην μέση την ταινία που περισσεύει, κολλώντας τις δύο πλευρές μεταξύ τους. Τραβώντας την λωρίδα που έχετε δημιουργήσει, το καπάκι θα ανοίξει πολύ ευκολότερα.

2. Για να καθαρίσετε ρούχα και άλλες επιφάνειες από περιττά χνούδια
Αν το πουλόβερ σας…μαδάει και δεν έχετε το κατάλληλο ρολό για την απομάκρυνση των χνουδιών από άλλες επιφάνειες, τυλίξτε μονωτική ταινία γύρω από ένα μπουκάλι κρασιού ή έναν πλάστη, με την κολλητική επιφάνεια προς τα έξω. Εάν κυλίσετε το αυτοσχέδιο ρολό αρκετά γρήγορα πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, θα απομακρύνετε τα χνούδια γρήγορα και χωρίς να αφεθούν υπολείμματα κόλλας στην επιφάνεια.

3. Ως αυτοσχέδιο καπάκι σε συσκευασίες χωρίς κάλυμμα
Είτε έχετε κάποια ανοιχτή συσκευασία λιπάσματος για τα λουλούδια, είτε έχετε χάσει το καπάκι της κόλλας στιγμής ή του πιστολιού σιλικόνης σας, η μονωτική ταινία είναι το ενδεδειγμένο υλικό για να προστατεύσετε τα υλικά από την βρωμιά και τις φθορές.

4. Ως υποκατάστατο για τα τσοχάκια των επίπλων
Κολλήστε μονωτική ταινία στα πόδια επίπλων όπως τα κομοδίνα, τα τραπέζια ή το κρεβάτι σας για να ξενοιάσετε από τον κίνδυνο χάραξης του πατώματος, όταν αυτά μετακινούνται.

5. Για να κρεμάσετε μικρές εικόνες και καδράκια στον τοίχο
Κόψτε ένα κομμάτι- ή περισσότερα, ανάλογα τις ανάγκες- από μονωτική ταινία και διπλώστε το ώστε να κολλάει και από τις δύο πλευρές. Αν και δεν αποτελεί μόνιμη λύση, καθώς η κόλλα τείνει να φθείρεται με τον καιρό, είναι ένας εύκολος προσωρινός τρόπος για να κρεμάσετε ελαφριά αντικείμενα στον τοίχο σας.

6. Για να «μαρκάρετε» ένα τρυπάνι, ώστε να ελέγξετε καλύτερα τη χρήση του
Εάν θέλετε να έχετε τον έλεγχο του πόσο πολύ θα τρυπήσετε έναν τοίχο ή ένα έπιπλο χρησιμοποιώντας τρυπάνι, βάλτε ένα σημάδι με μονωτική ταινία στο άκρο του τρυπανιού, στο σημείο που δεν πρέπει να ξεπεράσετε, αποφεύγοντας έτσι μη αναστρέψιμες ζημιές στα έπιπλα και στο σπίτι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ