Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο κίνδυνος που κρύβει το ντεκαπάζ στις τρίχες του προσώπου

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικά προϊόντα λεύκανσης, αλλά και σπιτικές μεθόδους για να ξανθίνουν τις τρίχες που βγάζουν κυρίως στο πρόσωπό τους και ειδικά στο άνω χειλος (μουστάκι). Άλλωστε, η λεύκανση προσφέρει μια ανέξοδη και λιγότερο επώδυνη εναλλακτική λύση για την αποτρίχωση.

Εκτός από τρίχες στο άνω χείλος και το πηγούνι, πολλές κάνουν ντεκαπάζ και στις τρίχες των χεριών αλλά και στο στήθος. Αν και εσείς κάνετε κάτι τέτοιο, είτε σε κάποιον επαγγελματία, είτε μόνες σας στο σπίτι, πρέπει να ξέρετε ότι αν και τα προϊόντα αυτά είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή, εντούτοις ενέχουν τον κίνδυνο για πιθανές παρενέργειες.

Αλλεργίες του δέρματος
Ελέγξτε τα συστατικά στο προϊόν ντεκαπάζ πριν από τη χρήση του, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο από αυτά. Εάν αναπτύξετε κοκκινίλες, ή κάποιο κνησμώδες εξάνθημα μετά τη χρήση του προϊόντος λεύκανσης, διακόψτε άμεσα τη χρήση του και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ερεθισμός του δέρματος
Χρειάζονται περίπου 8-15 λεπτά για να αφαιρέσετε επαρκώς το χρώμα από τις τρίχες του προσώπου και ίσως λίγο περισσότερο για τα μαλλιά. Αυτά τα 15 λεπτά με μια χημική ουσία λεύκανσης επάνω στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας μπορεί να είναι αρκετά για να σας προκαλέσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ρολόι, επειδή η χλωρίνη μπορεί να κάψει το δέρμα σας, αν μείνει για πάρα πολύ ώρα.

Κόκκινα, υγρά μάτια
Τα λευκαντικά για ντεκαπάζ συχνά έχουν έντονη οσμή, αν και ορισμένοι κατασκευαστές προσπαθούν να την καλύψουν με πρόσθετα αρώματα. Οι αναθυμιάσεις μπορούν να προκαλέσουν δάκρυα και ερυθρότητα των ματιών. Ποτέ μην βάζετε χλωρίνη ή οποιαδήποτε άλλη λευκαντική ουσία στα φρύδια σας ή γύρω από τα μάτια. Αν πρέπει αν το κάνετε, είναι σώφρον να πάτε σε κάποιον ειδικό.

Μόνιμος αποχρωματισμός
Το συχνό ντεκαπάζ μπορεί με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσει την απώλεια των χρωστικών ουσιών στις τρίχες του προσώπου σας και άρα αυτές να μείνουν μόνιμα “ξανθές”. Τώρα, το αν αυτό είναι μια αρνητική παρενέργεια ή όχι, εξαρτάται από εσάς!



Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ