Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«Χείμαρρος» τα προβλήματα στη Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Σαμοθράκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Δύναμη της πυροσβεστικής προχώρησε σε 18 αντλήσεις υδάτων και, όπως μεταδίδει το e-evros.gr, έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας, σπίτια κι επιχειρήσεις στη Χώρα. Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας - Χώρας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί έσπευσαν ακόμη 17 πυροσβέστες, ένα ερπυστριοφόρο όχημα, ένα επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής, καθώς και οχήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τη νεροποντή.







(Πηγή φωτογραφιών: e-evros.gr)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ