Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Der Standard: Χάος στην Ελλάδα με το προσφυγικό -Πολλά κενά από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση

Η κατάσταση στη χώρα μας με το προσφυγικό ζήτημα απασχολεί και πάλι τον διεθνή Τύπο.

Επειτα από το δημοσίευμα του Guardian, που έκανε λόγο για εικόνες που θυμίζουν 2015, η Der Standard μιλά για «απόλυτο χάος» στην Ελλάδα και σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν είχε προνοήσει εγκαίρως για το αναγκαίο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά από τη στιγμή που πήρε τη θέση των ΜΚΟ.

«Αυτές τις μέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη βόρεια Αθήνα προχωρά σε μαζικές προσλήψεις. Η δημόσια υπηρεσία έχει προκηρύξει 850 θέσεις ορισμένου χρόνου για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ανήκουστο για την Ελλάδα της κρίσης και των περικοπών. Ο χώρος εργασίας δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ελκυστικός. Το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται για τα προσφυγικά καταλύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», γράφει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανέλαβε τον προπερασμένο μήνα τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στη θέση των πολυάριθμων διεθνών και τοπικών οργανώσεων αρωγής, δημιουργούνται τουλάχιστον κάποιες ευκαιρίες για τους Έλληνες: νέες δουλειές που χρηματοδοτούνται από προϋπολογισμούς εκατομμυρίων της ΕΕ που χρηματοδοτούσαν προηγουμένως τις οργανώσεις αρωγής», συνεχίζει.

Ομως σημειώνει ότι για τους 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες τα πράγματα είναι χειρότερα, εάν πιστέψει κανείς την κριτική των ΜΚΟ αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Στις αρχές του μήνα η Υπατη Αρμοστεία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στους υπερπλήρεις καταυλισμούς, μεταξύ άλλων, σε Λέσβο και Κω. Από τη στιγμή που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν παντού κενά. Μετά τις πρώτες βροχές αυτή την εβδομάδα οι σκηνές στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου πλημμύρισαν, λες και ήταν η αρχή της προσφυγικής κρίσης το 2015», τονίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ