“Δαμάζουμε” τον πάγο, κλείνοντας μέσα του χρώματα κι αρώματα, που κάνουν τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα κοκτέιλ μας ακόμη πιο απολαυστικά.
Μπορεί το ποτό, ο χυμός ή το αναψυκτικό να είναι η πρώτη ύλη για το ποτήρι μας, τα παγάκια όμως, μπορούν να δώσουν χρώμα, γεύση και ελκυστική εμφάνιση σε ό,τι κι αν σερβίρουμε. Προτάσεις, λοιπόν, για ευφάνταστα παγάκια που θα εντυπωσιάσουν και την πιο ταπεινή λεμονάδα.
Παγάκια με αρωματικά
Υλικά
μικρά φύλλα δυόσμου, βασιλικού, μέντας, δεντρολίβανου κ.λπ.
νερό
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με νερό και βάζετε στην κατάψυξη για 1-1½ ώρα μέχρι να μισοπαγώσουν. Πλένετε καλά τα φύλλα των αρωματικών προσέχοντας να μην τα πιέσετε πολύ και «τσακίσουν». Βγάζετε τις παγοθήκες από την κατάψυξη και εφόσον έχει μισοπαγώσει το νερό, βυθίζετε ένα ένα τα φύλλα. Απογεμίζετε με νερό και ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν.
«Δίχρωμα» παγάκια
Υλικά
200ml χυμό λεμονιού
200ml χυμό κράνμπερι
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με το χυμό λεμονιού και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Βγάζετε τις παγοθήκες από την κατάψυξη, απογεμίζετε τις παγοθήκες με χυμό κράνμπερι και ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
Παγάκια με φρέσκα φρούτα
Υλικά
μικρές φράουλες, ράσμπερις, μπλούμπερις, κράνμπερις
κομμένες φέτες λεμονιού
λίγα φύλλα δυόσμου
νερό
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με νερό. Βάζετε από ένα φρουτάκι σε κάθε μία θήκη και από ένα μικρό φύλλο δυόσμου. Απογεμίζετε με νερό και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Παγάκια καρύδα-πορτοκάλι
Υλικά
350ml γάλα καρύδας
200ml χυμό πορτοκάλι
παγοθήκες
Βάζετε στις παγοθήκες από ένα δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα καρύδας και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Βάζετε ένα δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού και βάζετε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και η δεύτερη στρώση. Τέλος, απογεμίζετε με γάλα καρύδας και αφήνετε να παγώσουν καλά. Στο τέλος, θα έχετε παγάκια ολόλευκα με μια εκτυφλωτική, πορτοκαλί γραμμή στο κέντρο τους.
Μπορεί το ποτό, ο χυμός ή το αναψυκτικό να είναι η πρώτη ύλη για το ποτήρι μας, τα παγάκια όμως, μπορούν να δώσουν χρώμα, γεύση και ελκυστική εμφάνιση σε ό,τι κι αν σερβίρουμε. Προτάσεις, λοιπόν, για ευφάνταστα παγάκια που θα εντυπωσιάσουν και την πιο ταπεινή λεμονάδα.
Παγάκια με αρωματικά
Υλικά
μικρά φύλλα δυόσμου, βασιλικού, μέντας, δεντρολίβανου κ.λπ.
νερό
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με νερό και βάζετε στην κατάψυξη για 1-1½ ώρα μέχρι να μισοπαγώσουν. Πλένετε καλά τα φύλλα των αρωματικών προσέχοντας να μην τα πιέσετε πολύ και «τσακίσουν». Βγάζετε τις παγοθήκες από την κατάψυξη και εφόσον έχει μισοπαγώσει το νερό, βυθίζετε ένα ένα τα φύλλα. Απογεμίζετε με νερό και ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν.
«Δίχρωμα» παγάκια
Υλικά
200ml χυμό λεμονιού
200ml χυμό κράνμπερι
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με το χυμό λεμονιού και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Βγάζετε τις παγοθήκες από την κατάψυξη, απογεμίζετε τις παγοθήκες με χυμό κράνμπερι και ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
Παγάκια με φρέσκα φρούτα
Υλικά
μικρές φράουλες, ράσμπερις, μπλούμπερις, κράνμπερις
κομμένες φέτες λεμονιού
λίγα φύλλα δυόσμου
νερό
παγοθήκες
Γεμίζετε τις παγοθήκες σας μέχρι τη μέση με νερό. Βάζετε από ένα φρουτάκι σε κάθε μία θήκη και από ένα μικρό φύλλο δυόσμου. Απογεμίζετε με νερό και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Παγάκια καρύδα-πορτοκάλι
Υλικά
350ml γάλα καρύδας
200ml χυμό πορτοκάλι
παγοθήκες
Βάζετε στις παγοθήκες από ένα δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα καρύδας και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Βάζετε ένα δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού και βάζετε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και η δεύτερη στρώση. Τέλος, απογεμίζετε με γάλα καρύδας και αφήνετε να παγώσουν καλά. Στο τέλος, θα έχετε παγάκια ολόλευκα με μια εκτυφλωτική, πορτοκαλί γραμμή στο κέντρο τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ