Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης»: Επιλεκτική ευαισθησία του υπουργείου Εργασίας

Για επιλεκτική «ευαισθησία» κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας η εταιρεία σούπερ μάρκετ «Αφοί Καρυπίδης», σχολιάζοντας την προαναγγελία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της λόγω της διακοπής της τριμερούς διαδικασίας συμφιλίωσης και της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενούς της.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι οι καταβολές στους εργαζομένους σταμάτησαν όταν «έπαυσε να καταβάλει τα υπέρογκου ύψους οφειλόμενα ποσά η εταιρεία Μαρινόπουλος», ενώ τονίζει πως το υπουργείο «κωφεύει πανηγυρικά έναντι άλλων επιχειρήσεων, που αν και προκαλούν τεράστια ζημία στα δημόσια ταμεία, ικανοποιούν πλήρως τα συμφέροντά τους και γι' αυτό τυγχάνουν της προστασίας τους».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η «ευαισθησία» του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους μας, όταν κωφεύει πανηγυρικά έναντι άλλων επιχειρήσεων, που αν και προκαλούν τεράστια ζημία στα δημόσια ταμεία, ικανοποιούν πλήρως τα συμφέροντά τους και γι' αυτό τυγχάνουν της προστασίας τους. Αίσθηση προκαλεί δε η απειλή διοικητικών κυρώσεων και δικαστικών ενεργειών, που δήθεν συνεπάγεται η διακοπή της τριμερούς διαδικασίας συμφιλίωσης. Υπενθυμίζουμε, εν προκειμένω, στον κ. Γενικό Γραμματέα, ότι καθόλη τη διάρκεια των τριμερών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων ενώπιον του, τα πρόστιμα και οι μηνύσεις από τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας «έπεφταν βροχή». Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ούτε οι ενώπιον του δεσμεύσεις των εργαζομένων τηρήθηκαν. Κατόπιν τούτων έρχεται σήμερα το Υπουργείο να μας υπομνήσει τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων; Ποια συμφωνηθέντα, κύριε Υπουργέ, και από ποιους; Αυτά που μονομερώς θέσαμε υπόψιν σας και για τα οποία αμφότερες οι πλευρές αδιαφορήσατε;  

Κύριε Υπουργέ, ποια ανοχή δείξατε τελικά στη δύσκολη συγκυρία, που διανύουμε; Ποια ήταν μέχρι σήμερα η πρόνοιά σας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας της εταιρείας μας; Ποιο το κριτήριό σας, κύριε Υπουργέ, για την επιλογή των επιχειρήσεων, που τελικώς θα στηρίξετε; Γιατί αποκρύπτετε σκοπίμως ότι οι καταβολές στους εργαζομένους μας σταμάτησαν όταν έπαυσε να μας καταβάλει τα υπέρογκου ύψους οφειλόμενα ποσά η εταιρεία Μαρινόπουλος, γεγονότα τα οποία σας γνωστοποιήσαμε ήδη από το Φεβρουάριο του 2016, πριν καν η εν λόγω εταιρεία απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις μεθοδεύσεις τις; Από πότε «ποινικοποιείται», κύριε Υπουργέ, η πολυεπίπεδη επιχειρηματική δραστηριότητα; Τελικά, κύριε Υπουργέ, ποιος ο ρόλος σας; Η διάσωση των θέσεων εργασίας ή η ταφόπλακα στις μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ