Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Έβαλαν τη Γεροβασίλη να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα - Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα για Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής

Δεν έδωσε καμία εξήγηση για το φιάσκο Τσίπρα - Έβαλε μέχρι και... προθεσμία στον Τουσκ - Απέδωσε τις επιδόσεις της οικονομίας στη «σκληρή προσπάθεια» της κυβέρνησης

Σε κωλοτούμπα της κωλοτούμπας προχωρά η κυβέρνηση μετά το φιάσκο Τσίπρα σχετικά με το αίτημα σύγκλησης Συνόδου Κορυφής.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στις οποίες και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί και δεν εξήγησε γιατί ο πρωθυπουργός ζήτησε σύγκληση Συνόδου Κορυφής χωρίς να έχει διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει έστω και μια ελπίδα ότι θα υπάρξει συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών.

Αντίθετα σχεδόν... πανηγύρισε γιατί ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε σύγκληση του Eurogroup τις επόμενες ημέρες αναφερόμενη γενικώς και αορίστως στο ότι θα υπάρξει λύση σε αυτή τη συνεδρίαση χωρίς και πάλι να απαντά στο βασικό ζήτημα που αφορά το ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει επειδή οι ευρωπαίοι ζητούν ρητή δέσμευση ότι ο «κόφτης» σε περίπτωση απόκλισης των αριθμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα αφορά περικοπές κρατικών δαπανών ενώ η ελληνική πλευρά θέλει τυχόν έκτακτες δημοσιονομικές προσαρμογές να προέλθουν από φόρους.


Φταίει το ΔΝΤ

Η κυρία Γεροβασίλη επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας ότι προβάλει απαιτήσεις εκτος της συμφωνίας υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις υπονομεύουν την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Η θέση του ΔΝΤ προκύπτει από την άρνησή του για θεσμοθέτηση του μηχανισμού περιορισμού (σ.σ. του κόφτη για το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ). Επομένως θέση της κυβέρνηση είναι ότι η συμφωνία με το κλείσιμο της αξιολόγηση μπορεί να επιτεχυτεί με το μηχανισμό διόθρωσης που θα συνοδεύεται από την απομείωση του ελληνικού χρέους».

Δήλωσε, μάλιστα, ότι «είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε επ αυτού περαιτέρω στη βάση των τεχνικών κλιμακίων» λέγοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα και υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση διεκόπη τη Μεγάλη Τρίτη προκειμένοι οι εκπρόσωποι των Θεσμών να πάρουν οδηγίες και όχι με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως τηρεί κατά γράμμα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα των 5,4 δισ. είναι κοινωνικά δίκαια και με τη λογική της ανακατανομής από τα πάνω προς τα κάτω εξακολουθώντας να επιμένει ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται και ότι το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται.

Αν και η κυβέρνηση συγκεντρώνει ταμειακά διαθέσιμα από όπου μπορεί η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθέσιμων ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.


Επίθεση στη ΝΔ

Η κυρία Γεροβασίλη έκανε και σχόλιο για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν λέμε "ναι σε όλα" ή αν οδηγούμε την χώρα στα βράχια. Ας αποφασίσουν, αλλά επιπλέον πρέπει να αποφασίσουν αν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης συμφωνεί με το ΔΝΤ για την υιοθέτηση επιπλέον προληπτικών μέτρων 3,6 δις.; Αν δεν συμφωνεί να μην υπονομεύει την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης και να ταχθεί υπέρ μία εθνική στάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ