Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από την τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών είναι κάτι που βασανίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανδρών. Οι πρώτες τρίχες που πέφτουν, αλλά ακόμα και η υποψία για αυτό, είναι μια μόνιμη πηγή ανησυχίας.
Για αυτό το λόγο, γύρω από την απώλεια μαλλιών έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ποικιλία μύθων. Στην υπερβάλλουσα προσπάθεια του ανδρικού πληθυσμού να διατηρήσει το τριχωτό της κεφαλής του, μερικές φορές δημιουργούνται... παρεξηγήσεις.
Αυτοί είναι οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από την απώλεια μαλλιών:
1. Κακή διατροφή, έλλειψη βιταμινών
Τα χαμηλά επίπεδα συγκεκριμένων βιταμινών, έχουν συνδεθεί με την απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. Ενας οργανισμός πρέπει να έχει πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά βιταμινών, ώστε να προκληθεί αραίωση. Αν κάποιος έχει τόσο μεγάλη έλλειψη σε βιταμίνες, τότε έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από το... μαλλί του, σύμφωνα με τον καθηγητή William Yates, ειδικού πάνω στην απώλεια μαλλιών.
2. Συχνή χρήση σαμπουάν και... καπέλων
Αρκετοί άνδρες πιστεύουν ότι φορώντας συχνά καπέλο, προκαλούν κακό στο μαλλί τους. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό δεν ισχύει ακριβώς. Σύμφωνα με το περιοδικό Men's Journal και το US News, αν παρατηρήσετε ότι έχετε απώλεια μαλλιών, τότε δεν ευθύνεται ούτε το καπέλο, ούτε το σαμπουάν, αλλά ο ίδιος σας ο οργανισμός. Αν ωστόσο έχετε ήδη αραίωση, τότε αυτή μπορεί να γίνει πιο εμφανής, αν αποφασίσετε να φοράτε συχνά καπέλο.
3. Κληρονομιά από την μεριά της μητέρας
Η γενετική γύρω από την τριχόπτωση είναι αρκετά περίπλοκη. Αν και το γενετικό χρωμόσωμα Χ από την μητέρα αποτελεί κύριο γενετικό παράγοντα, μια πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει πως η απώλεια μαλλιών είναι πολύ πιθανότερο να προέρχεται από όσα έχετε κληρονομήσει από την μεριά του πατέρα σας.
4. Κλειστοί πόροι
Αυτός ίσως να είναι και ο μεγαλύτερος από τους έξι μύθους. Οι κλειστοί πόροι δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την απώλεια μαλλιών. Ευθύνονται για άλλα ανεπιθύμητα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα η ακμή, αλλά σίγουρα όχι με την τριχόπτωση.
5. Ηλικία
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ηλικία δεν συνδέεται άμεσα με την τριχόπτωση. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε 20αρηδες, την ώρα που μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορεί να μην δουν ποτέ τα μαλλιά τους να πέφτουν. Η ηλικία από μόνη της δεν είναι ικανή αιτία για αραίωση. Είναι θέμα του οργανισμού σας, για το αν και πότε θα εμφανιστεί αραίωση στο κεφάλι σας.
6. Αγχος
Σε περιόδους ακραίου άγχους, έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις απώλειας μαλλιών. Μάλιστα μερικές φορές το στρες μπορεί να προκαλέσει ραγδαία τριχόπτωση. Ωστόσο, το λίγο άγχος δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Χρειάζεται κάτι πολύ πιο έντονο για να επηρεάσει το μαλλί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ