Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Απεργία στον "Αγγελιοφόρο"

Προτάσεις εξ ορισμού ανεφάρμοστες επέλεξε να κάνει στους εργαζομένους η εργοδοσία των εφημερίδων Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και της ιστοσελίδας www.agelioforos.gr, αντί να εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της.

Έχοντας συσσωρεύσει οφειλές δεδουλευμένων σχεδόν έξι μηνών και αδυνατώντας πλέον να διαχειριστεί την έκρυθμη εργασιακή κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει, η ΕΒΕ ΑΕ οδηγεί σε αδιέξοδο μια εφημερίδα που με την έκδοσή της ανανέωσε τις προδιαγραφές της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων προσήλθαν όπως πάντα καλόπιστα σε διάλογο με τη διοίκηση και εισέπραξαν ανεφάρμοστες προτάσεις. Είναι πλέον στο χέρι της ΕΒΕ ΑΕ να αποκαταστήσει τους στοιχειώδεις όρους υπό τους οποίους μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Διεκδικώντας την επαναφορά σε συνθήκες εργασιακής ομαλότητας, δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό απεργούν από τις 08:00 της Παρασκευής 24 Ιουλίου ως τις 08:00 του Σαββάτου 25 Ιουλίου, και ζητούν από την ΕΒΕ ΑΕ:

· Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.

· Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ