Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μία παρέα βγάζει την ίδια φωτογραφία επί 30 χρόνια (δείτε τις αλλαγές)

Όταν το 1982 έβγαζαν μία αναμνηστική φωτογραφία στην λίμνη Κόπκο της Καλιφόρνια, τίποτα δεν τους προϊδέαζε για αυτό που θα επακολουθούσε.

Από τότε κάθε 5 χρόνια, ο John Wardlaw, ο John Dickson, ο Mark Rumer, ο Dallas Burney και ο John Molony δίνουν ραντεβού στο ίδιο μέρος και τραβούν ακριβώς την ίδια φωτογραφία. Η συνήθεια μάλιστα αυτή έγινε τόσο γνωστή που τράβηξε το ενδιαφέρον του CNN, το οποίο ένα χρόνο πριν τραβηχτεί η επόμενη, 8 στη σειρά φωτογραφία, τους πλησίασε για να προβάλλει την ιστορία τους.

Όπως διηγούνται οι ίδιοι στο δίκτυο, είχαν βρεθεί στην λίμνη της Νότιας Καλιφόρνιας γιατί εκεί διατηρούσε εξοχικό ο ένας από την παρέα. «Για κάποιο λόγο, όλοι αποφασίσαμε να έχουμε σκοτεινές και μυστηριώδεις εκφράσεις στα πρόσωπά μας», λέει ο John Wardlaw. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι σκεφτήκαμε ότι ήμασταν πολύ κουλ», συνεχίζει.

Αν και είχαν δοκιμάσει διάφορες πόζες οι φωτογραφία με τους τρεις από τους πέντε να ποζάρουν χωρίς μπλούζα ήταν αυτή που αποφασίστηκε τα επόμενα χρόνια να γίνει η βάση. Σε αυτή μάλιστα, ο ένας κρατάει και ένα βάζο καφέ στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένη μία κατσαρίδα, για την οποία η παρέα είχε αποφασίσει ότι θα γινόταν το κατοικίδιό τους.

Το 1982

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι πέντε φίλοι επέστρεφαν κάθε καλοκαίρι στη λίμνη όπου περνούσαν τον χρόνο τους ψαρεύοντας και διαβάζοντας. Έτσι, το 1987, έχοντας ολοκληρώσει πλέον τις σπουδές τους, την επισκέφθηκαν ξανά και αφού κάθισαν στο ίδιο παγκάκι, πόζαραν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε με την ίδια φωτογραφική μηχανή που πίσω στο 1982 είχε τραβήξει την αρχική πρώτη.

Το 1987

«Νομίζω ότι είχα ένα προαίσθημα ότι αυτό θα μετατρεπόταν σε μία τέλεια παράδοση, αλλά δεν πίστευα ότι θα συνεχίζαμε να το κάνουμε 30 χρόνια μετά», λέει ο ένας από την παρέα.

Πλέον, κάθε φορά που συναντώνται για την φωτογραφική τους παράδοση ακολουθούν ένα ολόκληρο ιεροτελεστικό. Για αυτούς δεν πρόκειται πια για μία απλή αναμνηστική φωτογραφία, αλλά για μία γιορτή. Έτσι, καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, βιντεοσκοπούν ολόκληρο το γεγονός, ενώ παίρνουν και συνέντευξη ο ένας από τον άλλο ώστε να έχουν την ευκαιρία να εξιστορήσουν τι άλλαξε στη ζωή τους αυτά τα πέντε που πέρασαν.

Το 1992

Το 1997

Το 2002

Το 2007

Το 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ