Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Porsche 918 Spyder στα χέρια του Sport Auto (video)

Το κορυφαίο petrolhead περιοδικό στην Γερμανία είναι το Sport Auto. Κάθε αυτοκίνητο που απευθύνεται στον οδηγό περνά από τα χέρια των δημοσιογράφων του περιοδικού. 


Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Porsche 918 Spyder την οποία το Sport Auto έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον 4πλό test. Επιτάχυνση 0-100km/h, σλάλομ καθώς και time attack στις δύο πιο φημισμένες πίστες της Γερμανίας, το μικρό Hockenheim και το Nurburgring. 

Και αν τα πρώτα δύο test είναι εκ πρώτης ενδιαφέροντα το time attack στις πίστες είναι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Απολαύστε τους δύο γύρους σε Hockenheim με χρόνο 1:06.03min και σε Nurburgring με χρόνο 7:13min. Ιδίως στην περίπτωση του Ring ο χρόνος είναι άκρως εντυπωσιακός αν τον συγκρίνουμε με τον επίσημο της Porsche (6:57min) καθώς υπάρχουν τρεις σημαντικές διαφορές. 

Ο χρόνος του Sport Auto ξεκινά από στάση έναντι του εν κινήσει της Porsche ενώ φυσικά άλλο ο επίσημος οδηγός της Porsche στους αγώνες, Marc Lieb, και άλλο ο 60χρονος Horst von Saurma. Ο τελευταίος βεβαίως έχει μεγάλη σχέση με το Ring καθώς επί χρόνια ήταν ο διευθυντής του περιοδικού έχοντας κάνει ουκ ολίγους γύρους με ουκ ολίγα αυτοκίνητα στο Nurburgring. Το τελευταίο έχει να κάνει με την τελική ταχύτητα στην μεγάλη ευθεία, εκεί όπου ο Lieb δεν είδαμε να ξεπερνά τα 300km/h ενώ ο Horst von Saurma ξεπέρασε τα 330km/h. Διαφορετική διαχείριση της ηλεκτρικής προώθησης. 

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι και με έναν πολύ καλό οδηγό όπως είναι ο Horst von Saurma η Porsche 918 Spyder είναι φοβερά αποτελεσματική.






Μας το έστειλε το www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ