Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ρεκόρ αναφορών για το Μουντιάλ στα social media!

Ρεκόρ για τα hashtags του #Mundial με πάνω από ένα εκατομμύριο αναφορές!
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε συζητήσει τόσο πολύ online για ένα Μουντιάλ. Φέτος, για πρώτη φορά, οι έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι έσπασαν ρεκόρ γράφοντας, τουιτάροντας και ποστάροντας για το αγαπημένο τους άθλημα. Και κάπως έτσι, αποχαιρετούμε την μεγάλη διοργάνωση, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μονοπώλησε το ενδιαφέρον του timeline μας από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου.

Μόλις, λοιπόν, μας τελείωσε και το Μουντιάλ 2014 και ήδη οι φίλαθλοι, που έχουν προλάβει να πάθουν στέρηση, δεν παραπονιούνται μόνο στους φίλους τους, μετρώντας τις μέρες αντίστροφα για το επόμενο Μουντιάλ, Euro ή και Μουντομπάσκετ, αλλά φυσικά εκφράζουν σύνδρομο στέρησης και online. Πριν όμως ασχοληθούμε με τις επόμενες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ας δούμε λίγο τι έγινε και τι ειπώθηκε στους δύο μεγάλους τελικούς του Σαββάτου και της Κυριακής αλλά και γενικά, πόσες φορές (δεν) βαρεθήκαμε να γράφουμε την λέξη "Μουντιάλ".

Στον αγώνα Βραζιλία-Ολλανδία (12/7), καταγράφηκαν μόλις 55.000 αναφορές, με τις περισσότερες να γίνονται μετά τα μεσάνυχτα.,

Στον αντίποδα, ο αγώνας μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας (13/7) συγκέντρωσε άνω των 120.000 αναφορών συνολικά.

Το παρακάτω γράφημα μάς δείχνει τον όγκο των αναφορών μεταξύ 12 και 14 Ιουλίου.
(Σημείωση: στο γράφημα οι αναφορές της 13/7 αφορούν συγκεντρωτικά και τους δύο αγώνες, γιατί το Βραζιλία-Ολλανδία έληξε μετά την αλλαγή της ημέρας)


Στα παρακάτω γραφήματα βλέπουμε πώς κυμάνθηκαν οι αναφορές τις τρεις τελευταίες ημέρες (12-14/7) με τη μεγάλη βραδιά να εκτινάσσονται.

#wc14gr, #Mundial και άλλα hashtags
Γενικά, από την έναρξή του έως και την λήξη του (12/6-14/7), οι λέξεις "Μουντιάλ", "Mundial", "World Cup" αλλά και όλα τα σχετικά hashtags, όπως το #wc14gr καταγράφηκαν πάνω από 1.000.000 φορές στο ελληνικό internet, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αναφορές σε αθλητικές, συγκεκριμένους αγώνες κτλ. Δεν τα πήγαμε και άσχημα, ε;


Φυσικά, σε όλο τον κόσμο, το Μουντιάλ κατέκλυσε τα social media και συγκεκριμένα το twitter σημειώνοντας το απίστευτο ρεκόρ των 618.725 tweets ανά λεπτό!!

"Don't cry for me Argentina"
Στα πιο... χαριτωμένα, ρεκόρ αναφορών έκανε και η φράση "Don’t cry for me Argentina" (ή και "Ντοντ κράι φορ μι Αρτζεντίνα"… ελληνιστί) μετά την ήττα της Αργεντινής, με 700 αναφορές μόλις σε δύο ημέρες και αρκετούς τουιτεράδες να γίνονται ιδιαίτερα δημιουργικοί και καυστικοί:








Αξίζει να σημειωθεί, ότι και παγκοσμίως, η φράση χτύπησε κόκκινο, με το Mashable να κάνει λόγο για 33.000 tweet από την έναρξη του τελικού.

Σχετικά άρθρα:
#Mundial2014: "Παίζοντας μπάλα" στα social media
JPNvsGRE: Online "αγώνας" για το καλύτερο tweet
#BraGer με ρεκόρ σε γκολ και tweets
Μεταμεσονύχτιο τουιτάρισμα για το #NedArg
Ποιος είναι ο πιο σχολιασμένος ποδοσφαιριστής της Εθνικής; (μέτρηση για το Lifo.gr)
H Eθνική και το selfie σπάσανε τα ρεκόρ στο ίντερνετ (μέτρηση για το Lifo.gr)
Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων (μέτρηση για το Sport24.gr)
Και τώρα ένα άθλημα που όλους μας ενώνει (αναδημοσίευση από Deasy.gr)
Σιγά με την μπάλα (αναδημοσίευση από Deasy.gr)
___________________________
Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί, αναλυθεί και επεξεργαστεί με το Monitor.
Για ένα δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό του Monitor, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα.

Για συνεχή στατιστικά και updates από το twitter, μπείτε στο trending.gr.
_________________________________________________________________________

Λίγα λόγια για το Monitor
Το Monitor είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αναφορών για το ελληνικό internet, που έχει αναπτύξει η Sidebar. Απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη διαχείριση και παρακολούθηση της φήμης τους στο διαδίκτυο. Καθώς επίσης και σε marketers και διαφημιστές που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το κοινό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Web: monitor.sidebar.gr
Facebook: facebook.com/SidebarMonitor
Twitter: @SidebarMonitor
Email: Monitor@sidebar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ