Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

Μόλις 15 ημέρες μετά από τις δημοτικές εκλογές αλλάζει γνώμη η Δημοτική Αρχή για τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σχετικά με το Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος», που παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου με το Φ. 31.3207 – 22/08/2008 Παραχωρητήριο Χρήσης Δημοσίου Ακινήτου, και εισηγείται ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης του, για τον οποίο, αν μη τι άλλο, όφειλε να ενημερώσει τους δημότες.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπ’αρ.146/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ω0ΖΑΩΨΕ-Ζ0Ψ) αποφασίστηκε με 18 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά, η δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 7 έτη με δικαίωμα παράτασης κατά 4 έτη από το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στην Αττικό Μετρό Α.Ε. ενός κτιρίου εμβαδού 550 τμ. με τον περιβάλλοντα χώρο συνολικής έκτασης 4.500 τμ., εντός του πρώην Στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος» για τις ανάγκες συντήρησης και αποθήκευσης των βυζαντινών αρχαιολογικών ευρημάτων της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Μέχρι και σήμερα οι ανάγκες αποθήκευσης και συντήρησης των βυζαντινών αρχαιολογικών ευρημάτων, καλύπτονταν στο χώρο « Λουτρά Φοίνιξ », ο οποίος πλέον έχει καταστεί ανεπαρκής, λόγω του αυξανόμενου συνεχώς πλήθους των ευρημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου ισχυρίζεται ότι με την παραπάνω παραχώρηση του κτιρίου θα γίνει ένα βήμα προς την ανάπτυξη της περιοχής

Το μοναδικό φαινομενικά, άμεσο όφελος για τον Δήμο μας είναι η αποκατάσταση και διαμόρφωση του παραχωρηθέντος κτιρίου, η οποία θα γίνει με αποκλειστική δαπάνη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε χωρίς να δικαιούται αποζημίωσης, μετά από το πέρας της κατά χρήση παραχώρησης - απόδοσής του στο Δήμο. Η αξιοποίηση από το Δήμο του επισκευασμένου κτιρίου θα υλοποιηθεί μετά από 11 χρόνια! Επιπρόσθετα, η επιβάρυνση του χώρου με τη συνεχή διέλευση φορτηγών μέσα στο στρατόπεδο για την εναπόθεση - αποθήκευση αρχαιολογικών ευρημάτων θα υποβαθμίσει το χώρο καθιστώντας τον εργοτάξιο της εταιρείας.

Δεδομένων των αναφερόμενων αρνητικών επιπτώσεων, η παράταξη μας καταψήφισε το θέμα και πρότεινε να συμπεριληφθεί στο συμφωνητικό και η υποχρέωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ να δημιουργήσει εκθεσιακό χώρο, ώστε να προκύπτει εμφανώς και ουσιαστικό όφελος του Δήμου από την συγκεκριμένη παραχώρηση. Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν εισακούστηκε και αναρωτιόμαστε ποιον εξυπηρετεί τελικά αυτή η παραχώρηση για συνολικά 11 χρόνια…. Το Δήμο ή την ιδιωτική εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.;

Αυτή ήταν η ιδέα για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, προκειμένου να το απολαμβάνουν οι πολίτες του Δήμου;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"
site : www.oramagiatomellon.gr blog : oramagiatomellon.blogspot.gr
mail : oramagiatomellon@outlook.com georgekazantzidis2014@gmail.com
tel. :6948.363826 & 6970.103242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ