Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όχι στα παιχνίδια εντυπώσεων, ναι στην αλήθεια και στον θεσμικό διάλογο

Το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης πιστεύει παγίως στις θεσμικές διαδικασίες που είναι προσανατολισμένες στην παραγωγή αποτελεσμάτων. Δεν έχει καμιά πίστη στα ανοίκεια παιχνίδια εντυπώσεων που είναι προσανατολισμένα σε προσωπικές, παραταξιακές ή πολιτικές επιδιώξεις και κινούνται μακριά από έναν ειλικρινή και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.

Η επιλογή κάποιων μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ υπέρ τέτοιων παιχνιδιών εντυπώσεων δεν θα απομακρύνει την ΕΣΗΕΜ-Θ από τις αρχές της. Οι διαφωνίες ή και οι ενστάσεις μας για χειρισμούς της Ομοσπονδίας σε κορυφαία ζητήματα του κλάδου διατυπώνονταν πάντα διά της θεσμικής οδού στα αρμόδια όργανα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο δημόσιος διάλογος με ανακοινώσεις, που περιέχουν προσωπικές αντιλήψεις της πραγματικότητας, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις διαστρεβλωτικές, δεν θα γίνει ποτέ επιλογή της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αντιστοίχως, η ΕΣΗΕΜ-Θ, ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΣΥ, δεν θα επιλέξει ποτέ τον διχαστικό δρόμο και δεν θα διακρίνει ποτέ τα μέλη της σε α’ και β’ κατηγορίας, όπως προτείνουν μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, επικαλούμενα μάλιστα φανταστικές καταστάσεις: στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ΕΣΗΕΜ-Θ έμεινε πιστή τόσο στις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και στη μείζονα συνδικαλιστική αρχή και το καταστατικό της, που ορίζουν ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη συλλογική εκπροσώπηση. Η αρχή αυτή υπηρετήθηκε με την εκλογική διαδικασία, όπως εύκολα μπορεί να αναγνώσει ο καθένας στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη εργασιακών εκπροσώπων. Η πραγματικότητα και η αλήθεια δεν αλλάζουν όσο και αν το προσπαθούν ορισμένοι.

Οι διοικήσεις όλων των συνδικαλιστικών φορέων στη συγκυρία αυτή είναι υποχρεωμένες να εξαντλούν την ενέργειά τους στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που απειλούν την ίδια την υπόσταση του δημοσιογραφικού κλάδου. Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, εφοδιασμένη με νωπή και ξεκάθαρη εντολή από το σώμα των συναδέλφων, αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κυνήγι εντυπώσεων ενόψει και του 7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ