Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ... (ε, καλά...)

Γίνεται μια παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών.
Σε ένα δωμάτιο βάζει η ερευνητική ομάδα μια ξανθιά γκόμενα και ένα τραπέζι, στο οποίο βρίσκονται ένα μισοτελειωμένο πλεκτό κι ένα σάντουιτς. 
Θα πρέπει ο κάθε εξεταζόμενος να τελειώσει το πλεκτό, να φάει το σάντουιτς και να… πηδήξει τη γκομενίτσα, με όποια σειρά πιστεύει ότι είναι η σωστή.

Μπαίνει ο Αμερικανός. Τρώει πρώτα το σάντουιτς, μετά πηδάει τη γκομενίτσα, και τέλος τελειώνει το πλεκτό. Εξηγεί στην ερευνητική ομάδα ότι έτσι συνηθίζεται στην Αμερική: Το πρωί ξεκινάς με ένα καλό πρωινό, μετά πηδάς τη γκόμενά σου και μετά δουλειά.

Μπαίνει ο Γερμανός... Τελειώνει πρώτα το πλεκτό, μετά τρώει το σάντουιτς, και στο τέλος πηδάει τη γκομενίτσα. Εξηγεί στην ερευνητική ομάδα ότι έτσι συνηθίζεται στη Γερμανία: Πρώτα η δουλειά, μετά φαγητό για να δυναμώσεις, και τελευταία η διασκέδαση.

Μπαίνει κι ο Έλληνας. Βάζει τη γκομενίτσα να πλέκει, και ταυτόχρονα την πηδάει τρώγοντας συνάμα το σάντουιτς. Αφού έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη σύλληψη, εξηγεί ότι έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα: Για να τρως καλά, πρέπει να γ@μ@ς τον εργαζόμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ