Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔIΟΥ

Η εταιρεία «Καραγιώργος ΑΤΕ», η οποία προχωρά στην κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή των Γρεβενών, έγινε σήμερα (Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013) η τέταρτη βορειοελλαδική εταιρεία που παρέλαβε από τα χέρια του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης επιταγή πληρωμής προκαταβολής επιχορήγησης, μετά την έγκριση του επενδυτικού της σχεδίου και την ένταξή του στο νέο επενδυτικό νόμο.

Όπως τόνισε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων που του έχουν δοθεί, συνεχίζει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τους φακέλους με τις προτάσεις των επενδυτικών σχεδίων που έχουν καταθέσει επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να δίνει τις απαιτούμενες προκαταβολές για να ξεκινούν επενδύσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά, δίνουμε άλλη μια επιταγή σε μια Βορειοελλαδική επιχείρηση, η οποία κατασκευάζει ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στην περιοχή των Γρεβενών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, διότι με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείται ένας φυσικός πλούτος και βεβαίως δημιουργείται άλλη μια επιχείρηση σε μια περιοχή της Ελλάδος όπου δυστυχώς καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με τον απαιτούμενο δυναμισμό, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό την επεξεργασία των επενδυτικών προτάσεων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο όσες περισσότερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Λεωνίδας Καραγιώργος, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης για την «αγαστή συνεργασία» και την «ουσιαστική αλλά και αποτελεσματική βοήθειά τους», προκειμένου όπως είπε η επένδυση να συνεχιστεί. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Αυτήν τη στιγμή απασχολούνται περίπου 60 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην άνεργοι» κατέληξε ο κ. Καραγιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ