Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Σχεδόν ισοδύναμα εμφανίζονται τα 2 κόμματα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής». Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου έχει περιοριστεί μόλις στο 0,1% υπέρ της ΝΔ, ενώ στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις 20% μονάδες.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, ενώ απέχει από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 0,1% , με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει ποσοστό 29,0%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,7% και ακολουθούν κατά σειρά, το ΚΚΕ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, οι ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,1% και η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 2,4%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ανάμεσα στους Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 31% έναντι 11% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ 40% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».



Σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 64% επιθυμεί να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.



Ταυτότητα έρευνας:
METRON ANALYSIS
Εντολέας δημοσκόπησης:
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ