Ένα σούπερ σουφλέ με πουρέ πατάτας σας έχουμε για σήμερα. Δεν είναι δύσκολο να το μαγειρέψετε:
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά.
- 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες περασμένες από μύλο πατάτας ή λιωμένες υπομονετικά με ένα πιρούνι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 5 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
- 1 κουτί ψιλοκομμένα και καλά σωταρισμένα μανιτάρια
- 5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
- 2 κροκάδια
- μοσχοκάρυδο
- 4 ασπράδια
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά.
Προσθέτουμε μπέικον, ζαμπόν, κρόκους, μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλείφουμε με βούτυρο 1 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα μαρέγκα - τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών να ροδίσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ