Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ένα σούπερ σουφλέ με πουρέ πατάτας σας έχουμε για σήμερα. Δεν είναι δύσκολο να το μαγειρέψετε: 

ΥΛΙΚΑ
  • 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες περασμένες από μύλο πατάτας ή λιωμένες υπομονετικά με ένα πιρούνι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 5 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα και καλά σωταρισμένα μανιτάρια
  • 5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 κροκάδια
  • μοσχοκάρυδο
  • 4 ασπράδια
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά. 
Προσθέτουμε μπέικον, ζαμπόν, κρόκους, μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλείφουμε με βούτυρο 1 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα μαρέγκα - τυρί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών να ροδίσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ