Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ, ΣΠΕΣΙΑΛ

Δεν υπάρχει καιρός για πολλά στο μεσημεριανό φαγητό σήμερα αφού το βράδυ έχει... ΠΑΟΚ και οι μεζέδες με τις μπύρες θα πάνε και θα έρθουν. Επομένως το μεσημέρι θα φάμε αυγά μάτια με ντομάτα, που θα τα κάνουμε σπέσιαλ με τη συνταγή που θα σας δώσουμε...

Υλικά (είναι για κάθε μερίδα)
  • Αυγά: 2
  • Τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα: 1 κούπα
  • Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ζάχαρη: 1 - 2 πρέζες
  • Ξερό θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό: από 1 πρέζα
  • Τριμμένο τυρί: 1 κουταλιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά, να βράσει και να πυκνώσει λίγο η σάλτσα.
Σπάτε τα αυγά μέσα στη σάλτσα, καπακώνετε το τηγάνι και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά 1 - 3 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένα τα θέλετε.
Κατεβάζετε από την φωτιά, αδειάζετε σε πιάτο, πασπαλίζετε με πιπέρι και αν θέλετε τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών, στην οποία προσθέτετε μόλις βράσει τα αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ