Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΗ Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Για τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μηνά Σαμαντζίδη, το προεδρείο και μέλη της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Ηθοποιών του ΚΘΒΕ, που επισκέφθηκαν τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ.

Τη αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι ηθοποιοί Δημήτρης Σιακάρας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Θανάσης Δισλής, Νίκος Μαγδαληνός και Σπύρος Σαραφιανός.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, αναφέρθηκαν στην επιτυχία των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου τα τελευταία χρόνια, αλλά και στα θετικά στοιχεία του οικονομικού απολογισμού που αποδεικνύουν ότι το ΚΘΒΕ στάθηκε όρθιο στην κρίση, διατηρώντας έσοδα, θέσεις εργασίας και μια πορεία ανάπτυξης την οποία υπονομεύουν οι πρωτοβουλίες της διοίκησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Ο Πρόεδρος κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, διαβεβαίωσε τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, ότι η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. συμμερίζεται τις ανησυχίες τους που αφορούν:

· Την ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη επιμονή της διοίκησης να αντιτάσσεται στο δικαίωμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για αποφασιστικό ρόλο και λόγο, σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία ενός κρατικού καλλιτεχνικού οργανισμού, όπως το ΚΘΒΕ.

· Την πεισματική επιμονή της διοίκησης - παρά το γεγονός ότι η θητεία της λήγει υποχρεωτικά σε δύο μήνες – να προωθεί αποφάσεις που σύμφωνα με τους ηθοποιούς ελέγχονται για το νομότυπο του χαρακτήρα τους και υπονομεύουν, τόσο το μέλλον του οργανισμού, όσο και το μέλλον των εργαζομένων, ηθοποιών και όχι μόνο.

· Την εγκατάλειψη και απαξίωση της Μονής Λαζαριστών, ως χώρου που μπορεί να φιλοξενεί παραγωγές του ΚΘΒΕ, ώστε αυτές να είναι ευκολότερα προσβάσιμες για το κοινό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

· Τον κίνδυνο απώλειας της δυνατότητας αξιοποίησης του θεάτρου «ΑΝΕΤΟΝ» για την επέκταση της δραστηριότητας του ΚΘΒΕ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

· Την άρνηση ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους, που παρά την αδιαλλαξία της διοίκησης, έχουν την ωριμότητα να αντιδρούν χωρίς να κλείνουν επ` αόριστον τις σκηνές του ΚΘΒΕ.

«Oι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ αξίζουν συγχαρητήρια γιατί διαμαρτυρήθηκαν, με τρόπο που στηρίζει τη λειτουργία του θεάτρου, σε αντίθεση με το πνεύμα των ενεργειών της διοίκησης», τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, και συμπλήρωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν το παρελθόν, το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον του πιο ιστορικού καλλιτεχνικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας έδειξε ότι είναι ένας πολιτικός που ξέρει να αφουγκράζεται και να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του Πολιτισμού και έχει καταστήσει σαφείς τις πρωτοβουλίες που αναμένει.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ