Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ ΤΟΝ "ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ";

Μεγάλη Εβδομάδα και στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 θα προβάλεται για μία ακόμη χρονιά η παλιά αλλά αγαπημένη κλασσική παραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Από το 1974 ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει και πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ ήταν μόλις 31 ετών όταν κλήθηκε σε κάστινγκ για τον ρόλο του Ιησού στην συγκεκριμένη παραγωγή. Ο Πάουελ όταν παρουσιάστηκε στην επιτροπή διανομής ρόλων, δεν είχε πολλές ελπίδες, μιας και ο σκηνοθέτης είχε, όπως λέγεται, στο μυαλό του σαν πιθανούς «Μεσσίες», επώνυμους ηθοποιούς της εποχής όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Ωστόσο κατάφερε να πάρει το ρόλο, γεγονός που ήταν το αποκορύφωμα αλλά και η καταστροφή της καριέρας του. Μετά την επιτυχία της ταινίας, ο Πάουελ απευθύνθηκε στο Χόλιγουντ, όμως οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίσταζαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».

Πλέον ο Πάουελ έχει αφήσει κατά μέρος την υποκριτική, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.

Μιλώντας ωστόσο για την ερμηνεία του στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» ο ίδιος ο Πάουελ είχε δηλώσει:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.»

Παράλληλα για την σκηνή της Σταύρωσης ανέφερε ότι ήταν λίγο νευρικός : «ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί. Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».»

Δείτε τον Πάουελ όπως είναι σήμερα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ