Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα
H προετοιμασία του γιορτινού Πασχαλινού γεύματος απαιτεί μεγάλη προσοχή, στην συντήρηση και στο μαγείρεμα των διαφορετικών πιάτων προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες με την υγεία, των όσων τα φάνε. Τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που καταγράφονται τις μέρες μετά την Ανάσταση είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές και φυσικά ακολουθεί η δυσπεψία.


  • Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο, σε θερμοκρασία κάτω των +7ο βαθμών Κελσίου.
  • Τα σπλάχνα (συκώτι, νεφροί, καρδιά, πνεύμονες) να μη φέρουν στην επιφάνειά τους κύστες και οζίδια.
  • Τα σπλάχνα είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες,εκτός ψυγείου, διατηρούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σεθερμοκρασίες κάτω των +4ο βαθμών Κελσίου.
  • Να πλένετε και να μαγειρεύετε το κρέας επαρκώς, χωρίςπροσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών καιάλατος.
  • Να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν και μετά τομαγείρευμα
  • Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύκαλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.

  • Τα αυγά τα οποία θα προμηθευτούμε θα πρέπει να έχουν φλοιό λείο και χωρίς κηλίδες, ευχάριστη οσμή και γεύση,και όταν κινηθεί με τα χέρια το εσωτερικό του αυγού ναπαραμένει ακίνητο. Δεν αγοράζουμε αυγά με σπασμένο ή ακάθαρτο κέλυφος.
  • Τα αυγά συντηρούνται στις αυγοθήκες του ψυγείου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.Τα αυγά δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, διότι με το πλύσιμο αφαιρείται η εξωτερική μεμβράνη τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους, κατά το χρόνο συντήρησης.
  • Απαιτείται καλό βράσιμο ή ψήσιμο.
  • Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.
  • Όταν το καθαρίζουμε το αυγό αν διαπιστώσουμε ξινήγεύση, δυσάρεστη ή ασυνήθιστη μυρωδιά, το ασπράδιείναι χρωματισμένο πρέπει να το πετάξουμε.
  • Προσοχή στα σοκολατένια αυγά, Διαβάστε την ετικέτα γιανα διαπιστώσετε αν είναι αληθινή σοκολάτα ή απομίμησητης και φυσικά την ημερομηνία λήξης 

Περισσότερα στο medlabgr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ