Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΠΑΛΑΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΦΙΑΛΕΣ (video)

Οι νέοι βρίσκονται ενώπιον μιας πολύ διαφορετικής αγοράς εργασίας από ότι οι γονείς τους κι αυτό τους θέτει μπροστά σε δύσκολα επαγγελματικά σταυροδρόμια. Ωστόσο, με την απόκτηση νέων κομβικών δεξιοτήτων και τη χρήση του θεσμού της πρακτικής άσκησης μπορούν να αποκτήσουν σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης εν μέσω της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας.
Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα της εκδήλωσης με θέμα «Επαγγελματικές Αναζητήσεις στον Καιρό της Κρίσης» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Κουτρούκης. Ο Επίκουρος Καθηγητήςτου Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίασε τις επιμέρους διαστάσεις στις επαγγελματικές προοπτικές των νέων μέσα στις συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης.

Το κοινό συμμετείχε με ζωηρό ενδιαφέρον και υπέβαλλε πολλά ερωτήματα προς τον κο Κουτρούκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Αν. Πολυχρονίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης Αστ. Γαβότσης, το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μεκέσης, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενοριακή Νεανική Εστία Ωραιοκάστρου και το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ