Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΝΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΠΟΣΑ MEGABYTES "ΚΑΙΕΙ" ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ Ή ΤΟ 3G TABLET ΣΟΥ

Στα διάφορα πακέτα που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εκτός από δωρεάν χρόνο ομιλίας και πακέτο μηνυμάτων, προσφέρεται συγκεκριμένος αριθμός δωρεάν megabytes. Ωστόσο, αν για τα δύο πρώτα έχουμε σαφή εικόνα και μπορούμε να τα υπολογίζουμε, τι γίνεται με το τρίτο;
Ποιες λειτουργίες σου απορροφάνε το μεγαλύτερο και ποιες το μικρότερο ποσοστό megabytes; Ας τις εξετάσουμε με τη σειρά ξεκινώντας από τις πιο "καυτές" και καταλήγοντας στις πιο ανώδυνες.

Βασίλισσα όλων ανακηρύσσεται η αναπαραγωγή αρχείων βίντεο και μουσικής. Ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού στο YouTube μεταφράζεται σε 2 megabytes, ενώ ένα μουσικό αρχείο ίδιας διάρκειας μπορεί να ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο σε megabytes, όμως, μην ξεχνάς ότι επειδή με τη μουσική ξεχνιόμαστε πιο εύκολα και μπορεί να την αφήσουμε όλη μέρα ανοικτή.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι χάρτες. Όλες οι εφαρμογές που σε καθοδηγούν στο δρόμο καταναλώνουν πάρα πολλά megabytes. Για παράδειγμα, ένας χάρτης μεταφράζεται σε ένα megabyte το λεπτό. Συνεπώς, έχε το υπόψη σου από εδώ και στο εξής.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να σε "κάψουν", άμα θες να βλέπεις και να στέλνεις σε φίλους σου φανατικά σε καθημερινή βάση. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook, το οποίο μπορεί από μόνο του να μην καταναλώνει πολλά megabytes, ωστόσο, εάν επιλέξεις το κινητό σου για να δραστηριοποιηθείς έντονα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκεις, θα σε "ευγνωμονεί".

Πέμπτο στην κατάταξη έρχεται το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο όπου ο αριθμός των megabytes που καταναλώνονται, εξαρτάται από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι. Εάν είναι υπερφορτωμένες, τότε είναι σίγουρο ότι θα σου καταναλωθούν πάρα πολλά. Διαφορετικά δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Παραδείγματος χάρη, αν επισκέπτεσαι καθημερινά δέκα ιστοσελίδες, τότε αυτές θα σου απορροφήσουν περίπου 100 MB.

Τελευταία είναι το e-mail και το Twitter, τα οποία, από πλευράς megabytes θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ανώδυνα, αρκεί το μεν email να μην έχει επισυνημμένες πολλές φωτογραφίες, στο δε Twitter να μην ακολουθείς το άπαν σύμπαν και κλικάρεις ό,τι συνδέσμους βρεις μπροστά σου.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη σου, θα μπορείς να έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι ισχύει με την κατανάλωση megabytes από το κινητό σου, ώστε να μην ανακηρυχθείς από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανήκεις "εθνικός ευεργέτης" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ