Μια σπεσιαλιτέ νηστίσιμη σας έχουμε για σήμερα. Αυτή την εποχή θα βρείτε ωραία θράψαλα σε καλές τιμές. Θα τα μαγειρέψουμε εύκολα με κρεμμύδια, μίγμα σάλτσας και τσίπουρο.
Υλικά
2 κιλά θράψαλα
2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ, τσίπουρο
λίγο λάδι (ένα φλιτζάνι του ελληνικού περίπου)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Υλικά
2 κιλά θράψαλα
2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ, τσίπουρο
λίγο λάδι (ένα φλιτζάνι του ελληνικού περίπου)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μίγμα: 5 μικρές ντομάτες, 2 μικρά καρότα (όλα μαζί πολτοποιημένα στο blender)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα θράψαλα , ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα το οποίο κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Τα βάζουμε (πλοκάμια και ροδέλες) σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν με τα υγρά τους (βγάζουν από μόνα τους αρκετά υγρά για να βράσουν) σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφού βράσουν για αρκετή ώρα και πιούν τα υγρά τους, σβήνουμε με το τσίπουρο. Αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το τσίπουρο και μετά προσθέτουμε το λάδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού σοταριστούν για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το μίγμα με το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό. Μόλις πάρει μια βράση, σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αλάτι-πιπέρι εφόσον το θέλουμε.
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή άγριο ρύζι.
Τα βάζουμε (πλοκάμια και ροδέλες) σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν με τα υγρά τους (βγάζουν από μόνα τους αρκετά υγρά για να βράσουν) σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφού βράσουν για αρκετή ώρα και πιούν τα υγρά τους, σβήνουμε με το τσίπουρο. Αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το τσίπουρο και μετά προσθέτουμε το λάδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού σοταριστούν για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το μίγμα με το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό. Μόλις πάρει μια βράση, σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αλάτι-πιπέρι εφόσον το θέλουμε.
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή άγριο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ