Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή αυτή που σας προτείνουμε για σήμερα. Τρυφερά, λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι, στο φούρνο.

Υλικά (για 2-4 άτομα)

Για το κοτόπουλο
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο των 800 γραμμαριών
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι

Για τη σως μουστάρδας με μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στην 3 σκάλα θερμότητας και τοποθετούμε τη σχάρα στη τρίτη σκάλα. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για τη σως μουστάρδας με μέλι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ