Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Ένα σαρακοστιανό πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο, αλλά κάπως απαιτητικό ως προς τα υλικά, σας προτείνουμε για σήμερα, που θα αρέσει σε όλους. Μακαρονάδα με καλαμαράκια κονσέρβας:

Υλικά για μέχρι και 6 άτομα
2 κονσέρβες καλαμαράκια
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαραθόσπορους
1 φινόκιο, κομμένο σε ροδέλες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια από το νερό της κονσέρβας, αφαιρούμε το κόκαλο, τα πλένουμε καλά κάτω από τη βρύση και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σπάμε στο γουδί τους σπόρους του μαραθόσπορου.
Στο πιο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο με τον μαραθόσπορο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κονκασέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα καλαμαράκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip
Στην ίδια συνταγή μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μακαρόνια με το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ