Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης χαιρέτισε την έναρξη εργασιών της 1ης Επιστημονικής Νοσηλευτικής Ημερίδας που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η Ημερίδα είχε θέμα «Νοσηλευτική Εκπαίδευση, Ποιότητα, Ασφάλεια, Επικοινωνία» και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (27/4) στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους διοργανωτές και στην εισήγησή του τόνισε τη σημασία των επενδύσεων για εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην σημερινή δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη:

«Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και το ενδιαφέρον για συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών και προσωπικών ικανοτήτων, αποτελεί την πιο σίγουρη επιλογή ώστε να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα.

Το θέμα του Συνεδρίου σας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο από πολλές απόψεις. Νοσηλευτική Εκπαίδευση-Ποιότητα-Ασφάλεια-Επικοινωνία. Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ασφαλή και ανθρώπινη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα του Ιπποκράτη.

Ο ρόλος των νοσηλευτών σήμερα είναι πολυδιάστατος. Δεν περιορίζεται μόνο στην ιατρική φροντίδα και στην ενεργό συμμετοχή στην ίαση του ασθενή. Παρέχει πολύτιμη ψυχολογική υποστήριξη στον ασθενή και στους συνοδούς του, συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος παροχής ιατρικών υπηρεσιών και, ακόμη, ενδιαφέρεται για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών και καινοτομιών στον χώρο της υγείας.

Μία πολιτεία που ενδιαφέρεται για τους πολίτες και την άριστη ψυχική και σωματική τους υγεία, οφείλει να στηρίζει και να επενδύει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των νοσηλευτών. Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα συλλογικά όργανα των νοσηλευτών. Σας θεωρούμε πολύτιμους συμβούλους μας στον προγραμματισμό της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τους τελευταίους μήνες έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο. Πριν από λίγο καιρό οργανώσαμε μία Ημερίδα για τον συντονισμό των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες.

Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την επικοινωνία και συνεργασία μας. Η εμπειρία σας είναι πολύτιμη στο σχεδιασμό δράσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο και επιθυμία μας είναι να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών της Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ