Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΔΡΑ (δηλαδή... καμία)!

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά δεν θα έχει κανέναν βουλευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης! Ναι, μην το θεωρείτε υπερβολικό. Και δείτε πώς θα συμβεί αυτό:

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες το κυβερνών (ακόμη και τώρα) κόμμα, με τα μονοψήφια ποσοστά που θα έχει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, εξασφαλίζει σίγουρα μόνο μία βουλευτική έδρα στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και θα παλέψει οριακά για τη δεύτερη.
Αν, λοιπόν, επικρατήσει η πρώτη περίπτωση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πάρει μόνο μία έδρα, αυτό ισοδυναμεί με... καμία, αφού αυτή την έδρα θα την πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Μπένι θα είναι ο αρχηγός του "Κινήματος" στις εκλογές και, έτσι, αυτοδικαίως θα πάρει την έδρα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 7 έδρες.
Αν τα ποσοστά του είναι αυτά που εμφανίζονται τώρα, δηλαδή γύρω στο 7% με 8% (περισσότερες πιθανότητες έχουν, να... πέσουν κι άλλο), τότε δύσκολα θα εξασφαλίσει δεύτερη έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης (θα ελπίζουν σε ένα θαύμα ίσο με εκείνο που έγινε στην περίπτωση του... Μωυσή, για μια τρίτη έδρα).

Ας θυμηθούμε τη σειρά εκλογής των σημερινών επτά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:
1. Ευάγγελος Βενιζέλος
2. Χάρης Καστανίδης
3. Χρύσα Αράπογλου
4. Γιάννης Μαγκριώτης
5. Εύα Καϊλή
6. Σπύρος Βούγιας
7. Θωμάς Ρομπόπουλος (ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε άντερα στη Θεσσαλονίκη και παραιτήθηκε για να "φάει" την έδρα του -χωρίς ντροπή για να ψηφίζει ότι της δίνουν- η πρώτη επιλαχούσα Κυριακή Τεκτονίδου).

Επομένως, ουσιαστικά η Α΄ Θεσσαλονίκης δεν θα εκπροσωπείται από πλευράς ΠΑΣΟΚ στην επόμενη βουλή, αφού, όπως σημειώσαμε, αυτοδικαίως αυτή θα την πάρει ο Βενιζέλος ως αρχηγός.

Συμπέρασμα: Δύσκολα Χαρούλη σε βλέπουμε στα έδρανα (που σίγουρα θα βγεις πρώτος σε σταυρούς αφού έχεις βολέψει στο δημόσιο χιλιάδες "συντρόφους", οι οποίοι όσοι κι αν σου απομείνουν πάλι... ατελείωτοι είναι), ενώ οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε να κάνετε καμιά δουλειά αφού ούτε την "κουτάλα" θα έχει το κόμμα σας για να σας βολέψει ως επικεφαλής σε κανέναν κρατικό οργανισμό (αν και κάποιοι από εσάς βολεμένοι είστε, αφού θα επιστρέψετε στις κρατικοδίαιτες εργασίες σας - ε, κυρία Τεκτονίδου;).
Να συνυπολογίσουμε, βέβαια, τον παράγοντα "έκπληξη" που παραμονεύει πάντα (λέτε να βάλει ο Μπένι στο ψηφοδέλτιο, αυτό το παλικάρι τον Τσοχατζόπουλο...;), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και να μην είναι κανένας από τους παραπάνω στην επόμενη βουλή (εξαιρουμένου του αρχηγού...)

Bomber


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ