Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΕ Η... ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ (να δούμε πόσες φορές ακόμη θα τη βρουν)!

Μία περιοχή ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, που εντοπίστηκε θαμμένη στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, θα μπορούσε -συμφωνα με γεωλόγους- να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!

Μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, η οποία πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών, με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής- ακουστικής απεικόνισης συγκέντρωσε υποθαλάσσια δεδομένα, τα οποία ανέλυσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα που βλέπετε, μία περιοχή μεγάλους γεωλογικού ενδιαφέροντος, με ποταμούς, δάση και βουνά, η οποία θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα

"Οταν κάναμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, είδαμε κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ξηράς κάποιας χώρας. Θα μπορούσαμε να το πούμε απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας", δήλωσε ο δρ Νίκι Γουάιτ, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Η περιοχή τη οποία ερεύνησαν οι επιστήμονες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ, ενώ δεν αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι της να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία!

Τα στοιχεία που βρήκαν τους οδήγησαν στο συμπερασμα ότι η βυθισμένη περιοχή κάποτε βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια είχε αναδυθεί από τον βυθό, πριν βουτήξει για πάντα στα βαθιά.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου. "Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, λένε ότι αυτό μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως", εξηγεί ο επικεφαλής.

Να αναφέρουμε πάντως πως η χαμένη Ατλαντίδα, αποτελεί το "ιερό δισκοπότηρο" των αρχαιολόγων, ενώ τα κονδύλια που κατά καιρούς διατίθονται για σχετικές έρευνες είναι τεράστια!

pyles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ