Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστήμονες στέλνουν μηνύματα προς ευφυείς εξωγήινους!

Στο «κυνήγι» των εξωγήινων ρίχνονται Αμερικανοί επιστήμονες, καθώς ετοιμάζονται να στείλουν μηνύματα στο Διάστημα, με την ελπίδα ότι ευφυή εξωγήινα όντα θα απαντήσουν.

Για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, σκοπεύουν να στοχεύσουν στους εξωπλανήτες που πιθανώς είναι κατοικήσιμοι, παρά τις προειδοποιήσεις κορυφαίων επιστημόνων ότι ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους θα αποδειχτεί καταστροφική για την ανθρωπότητα.

Το project ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Εξερεύνησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI), στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η δράση της οποίας χαρακτηρίζεται αμφιλεγόμενη, θα αρχίσει στα τέλη του 2018 με την αποστολή στο Διάστημα ραδιοσημάτων. Για να τα καταφέρουν, θα χρησιμοποιήσουν πανίσχυρο αναμεταδότη, ανάλογο με εκείνο που υπάρχει στο ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, στο Πόρτο Ρίκο.

Το μήνυμα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ομάδας METI (Μηνύματα σε Εξωγήινη Νοημοσύνη) Ντάγκλας Βάκοχ στο CNET, θα είναι εξειδικευμένο, αλλά απλό. «Τα μηνύματα που στάλθηκαν στο παρελθόν περιείχαν πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα, αλλά εμείς στο πρώτο μήνυμά μας θα επικεντρωθούμε στις βασικές αρχές των μαθηματικών και της φυσικής» εξηγεί ο Βάκοχ. Πολλοί όμως στην επιστημονική κοινότητα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η αστροφυσικός του πλανητάριου Αντλερ στις ΗΠΑ, Λουσιάν Βάλκοβιτς, προειδοποίησε πρόσφατα ότι πιθανή επαφή με τους εξωγήινους μπορεί να σημάνει το τέλος της ζωής στη Γη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και προηγούμενες δηλώσεις του Στίβεν Χόκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ