Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πηγή: Μπλεξίματα για τον Τομ Κρουζ -Συγγενείς δύο νεκρών πιλότων τον κατηγορούν για αμέλεια

Εν μέρει υπεύθυνο για τον θάνατο των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «American Made» τον Σεπτέμβριο του 2015 θεωρούν τον Τομ Κρουζ οι οικογένειές τους.

Στη μήνυση που κατέθεσαν και δημοσιεύει η ιστοσελίδα The Blast οι συγγενείς των δύο άτυχων πιλότων Άλαν Πούργουιν και Κάρλος Μπερλ, περιγράφουν ότι «οι απαιτήσεις των γυρισμάτων στην Κολομβία, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό του Τομ Κρουζ και του σκηνοθέτη Νταγκ Λίμαν για αλλεπάλληλες λήψεις και απαιτητικές πτήσεις» επιβάρυναν πολύ τον καθημερινό προγραμματισμό των πτήσεων οι οποίες διαρκούσαν πολύ περισσότερο από τα συμφωνημένα.


Οι δύο πιλότοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το δικινητήριο αεροσκάφος τους Piper Smith Aerostar 600 κατέπεσε στα βουνά της Κολομβίας. Ο τρίτος πιλότος, Τζίμι Λι Γκάρλαντ, ζει παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Τα απομεινάρια του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν οι τρεις πιλότοι:

Παρότι στη μηνυτήρια αναφορά Κρουζ και Λίμαν δεν κατηγορούνται ευθέως, χαρακτηρίζονται ωστόσο «αμελείς» καθώς επέτρεπαν τις ριψοκίνδυνες πτήσεις παρά την επιβάρυνση των πιλότων.

Η ταινία «American Made», η οποία αναφέρεται στην αληθινή, όσο και απίστευτη, περιπετειώδης ζωή του Μπάρι Σιλ, ενός πιλότου που, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80, δούλευε ταυτόχρονα για τη CIA και τον ναρκοβαρόνο Πάμπλο Εσκομπάρ προβάλλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.

Το τρέιλερ της ταινίας:



Το δυστύχημα που... απογείωσε την καριέρα του

Σημειώνεται πως και η ταινία που έκανε διάσημο τον Τομ Κρουζ, το εμβληματικό πλέον «Top Gun», έχει συνδεθεί με μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του αμερικανικού κινηματογράφου, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της είχε σκοτωθεί ο 53χρονος διάσημος πιλότος και κασκαντέρ Αρτ Σολ. Ο Σολ είχε απογειωθεί για να κινηματογραφήσει σκηνές όταν ειδοποίησε για ένα πρόβλημα στο αεροπλάνο. Δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1985.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ