Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

NASA: Ο Ήλιος είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο νόμιζαν οι επιστήμονες

Η ακτίνα κύκλου του άστρου ανέρχεται σε 696.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γερμανού αστρονόμου Arthur Auwers, από το... 1891

Η Γη φαίνεται ως μία... μαύρη κουκκίδα μπροστά του. Είναι το άστρο που δίνει ζωή και τη συντηρεί. Ο Ήλιος, στον οποίο αναφερόμαστε, είναι ένα άστρο μεσαίου μεγέθους, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από τις ανακοινώσεις των επιστημόνων. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, η εκτίμηση αυτή αμφισβητείται, καθώς η επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα η NASA, με τα τελευταία σύγχρονα μέσα που διαθέτει, δείχνει να ανατρέπει τις θεωρίες της, λέγοντας πως ενδεχομένως το άστρο του πλανητικού μας συστήματος, να είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο νομίζαμε.

Επιστήμονες που ανέλυσαν τη σκιά του Ήλιου κατά την πρόσφατη έκλειψη, διαπίστωσαν ότι κάτι... δεν πάει καλά σε σχέση με προηγούμενους υπολογισμούς. Συγκέντρωσαν λοιπόν στοιχεία, βάσει των οποίων είναι σε θέση, όπως υποστηρίζουν, να αποδείξουν ότι ο Ήλιος είναι μεγαλύτερος.



Στις 21 Αυγούστου θα συμβεί μία ιστορική συγκυρία, που παρατηρείται κάθε 100 χρόνια, καθώς η έκλειψη που θα γίνει εκείνη την ημέρα, θα αναδείξει με επαρκή καθαρότητα στοιχεία που θα χρησιμεύσουν ώστε να υπολογιστεί καλύτερα το μέγεθος του Ήλιου.

Τι γνωρίζουμε για το μέγεθος του άστρου; Οι πληροφορίες μας βασίζονται στους υπολογισμούς του Γερμανού αστρονόμου Arthur Auwers, από το... 1891! Όπως είχε υπολογίσει τότε, με γνόμωνα την ατμόσφαιρά του και τα μέσα που διέθετε τότε, η ακτίνα κύκλου του άστρου είναι 696.000 χιλιόμετρα.

Οι επιστήμονες έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους για να υποστηρίξουν τη νέα θεωρία, αλλά δήλωσαν πως θα περιμένουν την έκλειψη της 21ης Αυγούστου, ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να μιλήσουν πάνω σε μία πολύ συγκεκριμένη βάση.


Η NASA προγραμματίζει μεγάλη αποστολή για τη μελέτη του Ήλιου, ώστε να επανεκτιμηθεί η ηλικία του, η δυναμική του και οι ιδιότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ