Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ταινία για τη ζωή του Frank Williams

Ο Sir Frank Williams είναι μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές στην F1 από καταβολής της.

Έχτισε μια αγωνιστική αυτοκρατορία, μια ομάδα που έχει κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών χωρίς ποτέ να περάσει στα χέρι κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Αντίθετα με τα εργοστάσια που έρχονται και φεύγουν (με εξαίρεση την Ferrari) η Williams είναι πάντα εκεί. Η παρουσία της στην F1 δεν είναι το μέσο για να πουλά αυτοκίνητα αλλά ο αυτοσκοπός. Ο μόνος λόγος της ύπαρξής της.


Η προσωπική ιστορία του Sir Frank Williams κρύβει αρκετό δράμα, κυρίως λόγω της απόλυτης ανατροπής που έφερε στην ζωή του το ατύχημα που τον καθήλωσε από μικρή ηλικία στο αναπηρικό καροτσάκι. Ξεκίνησε με γνώμονα το πάθος του για την ταχύτητα και δημιούργησε μια ομάδα που κέρδισε εννέα πρωταθλήματα κατασκευαστών τα τελευταία 40 χρόνια. Το 1986, στο απόγειο της επιτυχίας της ομάδας του, ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα παραλίγο να δώσει πρόωρο τέλος σε όλα.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Frank Williams έχει σκηνοθετήσει ο Morgan Matthews. Αναφέρεται στο πως ο Sir Frank έφτασε στην επιτυχία, αλλά και στο πως η οικογένειά του κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή όταν όλα κρέμονταν από μία κλωστή. Η ταινία περιλαμβάνει πλούσιο και αυθεντικό οπτικό υλικό από τους αγώνες, συνεντεύξεις από μεγάλες μορφές της F1 όπως οι Sir Jackie Stewart, Nigel Mansell, Alan Jones και Sir Patrick Head. Αλλά και ανέκδοτα video από πράγματα που συνέβαιναν, όπως λέμε,  πίσω από κλειστές πόρτες. Η ταινία χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και είναι πραγματικά αποκαλυπτική για το προφίλ του κεντρικού ήρωά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ