Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Κιμάς μπολονέζ με μπύρα

Είναι πιάτο που δεν γνωρίζει εποχές και εξίσου απολαυστικό το καλοκαίρι.

Είναι η κλασική συνταγή για μπολονέζ. Συνδυάστε την με τα μακαρόνια που θέλετε. Δύο είναι τα μυστικά της: ο πολύ καλός κιμάς και η μπύρα, για να ανεβάσει την γεύση.

Υλικά
  • 1 κιλό κιμά, βιολογικό, κομμένο μία φορά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ώριμες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτάκι μπύρα stella artois
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα βιολογική (έχει άλλο χρώμα από την κανέλα που αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ, είναι ξανθιά)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα βιολογική
  • 1/2 κουταλάκι τζίτζερ σκόνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη ξανθιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο



Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδα
Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε, ροδίστε, για 7-8 λεπτά
Προσθέστε το αλάτι, το τζίτζερ, την κανέλα σκόνη και ξυλάκι, πιπέρι
Οταν ο κιμάς ροδίσει ρίξτε τη μπύρα
Με ανοιχτό καπάκι, αφήστε τον κιμά να πάρει αρώματα και την μπύρα να εξατμιστεί για 5-6 λεπτά
Πλύντε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε χοντρά κομμάτια, μέσα στο τηγάνι και την ελάχιστη ζάχαρη
Ροδίστε για άλλα 5 λεπτά
Βράστε 2 ποτήρια νερό και ρίξτε τα στο τηγάνι
Σκεπάστε και αφήστε τον κιμά να βράσει για 2 ώρες τουλάχιστον!
Ελέγξτε το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο
Οι Ιταλοί συμβουλεύουν να βράζουμε τον κιμά μπολονέζ για 4 ώρες
Σερβίρετε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει σε βαθειά πιατέλα, ρίξτε τον κιμά από πάνω και άφθονη παρμεζάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ