Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Φοβάστε τις ασθένειες απο τα κουνούπια; Στα ταξίδια κινδυνεύετε... από τον άνθρωπο!

Στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών,ο άνθρωπος έχει 200 φορές περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσει μία ασθένεια,όπως ο δάγκειος πυρετός,η ελονοσία και ο ιός Ζίκα, απ΄ότι τα κουνούπια

Την ώρα που εταιρεία της Google απελευθερώνει κουνούπια στην Καλιφόρνια σε μία προσπάθεια να μειώσει τον όγκο των εντόμων που μεταφέρουν ασθένειες σε όλο τον κόσμο, έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εκπλήσσει την επιστημονική κοινότητα με τα αποτελέσματά της:
 
Στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών,ο άνθρωπος έχει 200 φορές περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσει μία ασθένεια,όπως ο δάγκειος πυρετός,η ελονοσία και ο ιός Ζίκα, απ΄ότι τα κουνούπια.


Η έρευνα επικεντρώθηκε στην ικανότητα μετάδοσης των ασθενειών αυτών σ΄ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Μάικλ Γιόχανσον,βιολόγος του Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης στο Σαν Χουάν του Πόρτο Ρίκο.

«Οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν πολύ πιο εύκολα τον ιό Ζίκα ,για παράδειγμα, σε σχέση με τα κουνούπια, στη διάρκεια αεροπορικών πτήσεων.Εξάλλου, τα κουνούπια αν δεν δαγκώσουν,δεν μεταδίδουν ασθένειες», πρόσθεσε.
 

Την ίδια ώρα, στην Καλιφόρνια,η εταιρεία "Verily"-γνωστή και ως "Google Life Sciences"-ανακοίνωσε ότι, το πρόγραμμα "Debug" που στόχο έχει τη μείωση του όγκου των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες σε όλο τον κόσμο, είναι πλέον έτοιμο για δοκιμές.

Oι δοκιμές αυτές έχουν στόχο τη μείωση του πληθυσμού του κουνουπιού "Aedes aegypti", το οποίο μεταφέρει ασθένειες όπως ο ιός Ζίκα,ο δάγκειος πυρετός και το chikungunya.

Τα επιθετικά αυτά είδη κουνουπιών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή Fresno το 2013.
Η εταιρεία Verily είναι έτοιμη να απελευθερώνει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στείρα αρσενικά κουνούπια κάθε εβδομάδα στο Fresno.

Τα έντομα έχουν υποστεί "επεξεργασία" με ένα φυσικό βακτήριο που εμποδίζει την παραγωγή αυγών στα αρσενικά και στα θηλυκά την ανάπτυξη και την εκκόλαψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ