Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Καταγγελία: Σε απόγνωση οι υποψήφιοι για Πανεπιστήμια του Εξωτερικού

Σε απόγνωση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες υποψήφιοι που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και ετοιμάζονται να μεταβούν για σπουδές στο εξωτερικό. Ο λόγος οφείλεται στο υπουργείο Παιδείας το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκλειδώσει το σύστημα έτσι ώστε να μπορούν τα σχολεία να χορηγούν βεβαίωση στους ενδιαφερόμενους με τον αριθμό μορίων και τη βαθμολογία, έγγραφο το οποίο είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παρόλο που οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν 30 Ιουνίου και πέρασαν 10 ημέρες ακόμη τίποτα. Αυτό που ακούγεται είναι ότι θα χορηγήσουν τη βεβαίωση την ερχόμενη Παρασκευή. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε πολλά παιδιά που οι προθεσμίες στα πανεπιστήμια λήγουν 20 Ιουλίου δεν θα προλάβουν διότι την Παρασκευή ο μήνας έχει 14 Ιουλίου και 2 ημέρες το Σ/Κ πάμε στις 17 την Δευτέρα. Πότε θα πάνε στη Δευτεροβάθμια τα χαρτιά, σφραγίδες Χάγης, μετάφραση και μετάβαση στο εξωτερικό?
Η βεβαίωση έπρεπε να χορηγηθεί την περασμένη εβδομάδα που τα σχολεία ήταν όλες τις ημέρες ανοιχτά. Την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα ανοίγουν τετάρτη ή παρασκευή λόγω καλοκαιριού, οπότε και τη Δευτέρα να ξεκλειδώσει το σύστημα δεν θα αλλάξει κάτι. Φανταστείτε τι θα γίνει που θα τρέχουν όλοι.
Το λέω με πόνο ψυχής, να φύγουν τα παιδιά μου στο εξωτερικό για να μην περάσουν αυτά που περνάμε εμείς!


(Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ