Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Θεόδωρος Ζαγοράκης: «Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των αθλητών να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες»

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Euroleague ότι θα ορίσει αγώνες τις ημέρες των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, η διακοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με θέματα Αθλητισμού, κατέθεσε, κατόπιν πρωτοβουλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα αυτές οι πρακτικές, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ.

Μαζί με τον κ. Ζαγοράκη την ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνυπογράφουν οι δύο συμπρόεδροι της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τον Αθλητισμό κ. Santiago Fisas Ayxelà (Ισπανία) και Marc Tarabella (Βέλγιο), όπως επίσης και οι Αντιπρόεδροι κ. Bogdan Wenta (Πολωνία) και Virginie Rozière (Γαλλία).


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φανέλα με το εθνόσημο αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη. Κανένας δεν μπορεί να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τους αθλητές. Στόχος μας δεν είναι να παρέμβουμε στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Euroleague και FIBA. Το εναντίον, επιδίωξη μας είναι να προωθήσουμε το διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο σύνολό του. Οι παίκτες ωστόσο δεν μπορεί να είναι όμηροι επιδιώξεων και στρατηγικών που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδιο το άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ