Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

7.510 επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαπενθήμερο

7.510 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις έχουν καταγράψει το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα θλιβερό νούμερο που αποδεικνύει ότι πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμα στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς.

Κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση κράνους και υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το 2016, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο σχεδιασμός των υπηρεσιών Τροχαίας επικεντρώθηκε στη διαπίστωση παραβάσεων που αφορούσαν τη μη χρήση κράνους και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Ειδικότερα, την εβδομάδα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου συγκροτήθηκαν 567 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 2.005 παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Παράλληλα, από τις 3 Ιουλίου έως τις 9 Ιουλίου, συγκροτήθηκαν 647 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 5.505 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ