Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ; Ήμαστε χαμένοι σε όλα!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Η επίτευξη συμφωνίας δεν μπορεί να έχει "χαρές και πανηγύρια" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διότι έχει και τον αντίλογο της και μάλιστα σε πολλά μέτωπα. Πρώτα-πρώτα να θυμίσουμε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι δημιούργημα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Οι δήθεν τότε διαπραγματεύσεις οδήγησαν στην αύξηση του χρέους και στην ύφεση, στα μέτρα και στην τελική έξοδο του τότε υπουργού των οικονομικών κυρίου Γιάννη Βαρουφάκη όπου διατύπωνε διάφορες θεωρίες.

Κάθε μέρα που περνάει "χάνουμε" ένα σημαντικό ποσό από το εισόδημά μας, σε φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δημιουργούμε ανεργία και απόγνωση στον επιχειρηματικό κόσμο, αποτέλεσμα των προϋποθέσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σήμερα η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει για την επίτευξη συμφωνίας...

Αν για κάτι πρέπει να "καυχιέται" είναι ότι δέχθηκε τα πάντα χωρίς καμία θέση να της περνά στους δανειστές μας. Αυτό φάνηκε μετά την συνάντηση του κυρίου Τσακαλώτου πριν το Eurogroup της Δευτέρας όπου μπήκαν οι διαβεβαιώσεις ότι όλα θα γίνουν όπως θέλουν οι δανειστές μας!

Έρχονται τώρα δύσκολες ημέρες, η μείωση του αφορολογήτου θα επιβαρύνει με πρόσθετο φόρο χιλιάδες συμπολίτες μας. οι μισθοί περικόπτονται αισθητά οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται η ανεργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων καλπάζει καθημερινά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δανειστές θα ζητήσουν και άλλα μέτρα αργότερα, τα 6-7 δις ευρώ που θα πάρουμε δεν φθάνουν ούτε για την πληρωμή του ομολόγου του Ιουλίου ενώ ήδη πληρώσαμε και 2 δις. ευρώ.

Για ποια διαπραγμάτευση τελικά μιλάμε;

Ποιο είναι ακριβώς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και πως προστατεύτηκε;

Ο κύριος Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα προκειμένου να μην πάει σε εκλογές. Δεν ρίσκαρε τίποτα , διότι είναι χαμένος σε όλα και το κυριότερο οι δημοσκοπήσεις θέλουν την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της χώρας και προσέξτε βγαίνει ακόμα και.... ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ!!!

Έτσι σε αυτό το κλίμα έδωσαν.... τα πάντα στους δανειστές μας, διέψευσαν όλα τα σενάρια (που οι ίδιοι μελετούσαν) για έξοδο από την ευρωζώνη για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για δημοψήφισμα που έδιναν και έπαιρναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τώρα η επιτυχία του... πάρτα όλα αλλά εγώ διαπραγματεύτηκα το χρέος (που εγώ σας πρόσθεσα) είναι το νέο αφήγημά.

Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έβγαινε από τα μνημόνια χωρίς μέτρα και σήμερα θα ήμασταν στις αγορές...

Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ