Αρνί στη σούβλα, πανσέτες και λουκάνικα ψήνουν στη Θεσσαλονίκη...
Από σήμερα ξεκινάει η Σαρακοστή και η νηστεία για το Πάσχα. Το σημερινό τραπέζι, παραδοσιακά θα πρέπει να περιέχει χαλβά, τουρσί, λαγάνα, όστρακα και μαλάκια.
Όμως, μια παρέα, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να «αλλάξει» τα ήθη και έθιμα, φέρνοντας νωρίτερα το Πάσχα. Αν και παράδοξο, η παρέα στη Θεσσαλονίκη έχει βάλει αρνί στη σούβλα και το ψήνει σε κοινή θέα. Η μυρωδιά του αρνιού σίγουρα συγκρούεται με τις μυρωδιές από τα σαρακοστιανά τραπέζια.
Την ίδια ώρα στο Κέδρινο Λόφο στο Σέιχ Σου, εκεί που πετούν χαρταετό Θεσσαλονικείς και γεύονται σαρακοστιανά εδέσματα, μυρίζουν και την τσίκνα από τις καντίνες. Λουκάνικα, σουβλάκια και πανσέτες πάνω στη σχάρα ψήνουν οι ιδιοκτήτες των καντίνων, δίνοντας εναλλακτική λύση στα άτομα που δεν τους αρέσει το σαρακοστιανό μενού.
Μας κοινοποιήθηκε από το seleo.gr
Από σήμερα ξεκινάει η Σαρακοστή και η νηστεία για το Πάσχα. Το σημερινό τραπέζι, παραδοσιακά θα πρέπει να περιέχει χαλβά, τουρσί, λαγάνα, όστρακα και μαλάκια.
Όμως, μια παρέα, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να «αλλάξει» τα ήθη και έθιμα, φέρνοντας νωρίτερα το Πάσχα. Αν και παράδοξο, η παρέα στη Θεσσαλονίκη έχει βάλει αρνί στη σούβλα και το ψήνει σε κοινή θέα. Η μυρωδιά του αρνιού σίγουρα συγκρούεται με τις μυρωδιές από τα σαρακοστιανά τραπέζια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ