Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέα παρέμβαση για τα νέα Λουτρά Απολλωνίας

Την καταστροφή των νέων εγκαταστάσεων των Λουτρών Απολλωνίας, οι οποίες κατασκευάστηκαν με προγράμματα των ΜΟΠ και στοίχισαν 24 εκατ. ευρώ συζήτησε κατά την συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Κατά την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης και πρότεινε την επίσκεψη αντιπροσωπείας στου Πανελλήνιου Συλλόγου στο γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη προκειμένου το ζήτημα να τεθεί στο ανώτατο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν με το ζήτημα ασχολήθηκαν πολλοί από τους διατελέσαντες Υπουργού Μακεδονίας Θράκης (και όπως αλλιώς μετονομαστήκαν), οι νομάρχες και νυν αντιπεριφεριάρχες της Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς καμία λύση δεν δόθηκε στο χρονίζον πρόβλημα.

Για το ζήτημα ο Πανελλήνιος Σύλλογος, πριν από 4 χρόνια έθεσε το ζήτημα και στην δικαιοσύνη, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε, επίσης και το ζήτημα των Λουτρών Ελευθερών Καβαλάς και την πλήρη εγκατάλειψη αυτής της ιστορικής μονάδας. Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης δρομολόγησε τις διαδικασίες για εξεύρεση επενδύτη κάτι που μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε να προχωρά. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε να θέσει το ζήτημα στους αρμόδιους φορείς.

Συζήτησε, επίσης τη δυνατότητα, περαιτέρω συνεργασίας με τα προξενεία ευρωπαϊκών χωρών, στην επικράτεια των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές στα πλαίσια των εξωστρεφών δράσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Εξέτασε, τέλος την περίπτωση της αναγνώρισης δυο ακόμη λουτροπόλεων, αυτών των Λουτρών Λαγκάδα και των Λουτρών της Κοσκινού της Ρόδου και εξέφρασε την επιθυμία του να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης των Ελληνικών λουτροπόλεων.

Σημειώνεται, ότι την ευθύνη έχει το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της αρμόδιας επιτροπής, όπου μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί μόνο 36 από της 94 λουτροπόλεις που κατέθεσαν φάκελο.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι ανάπτυξη χωρίς αναγνώριση δεν γίνετε και για αυτό πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ