Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μιλάμε για εκπληκτικό μεζέ! Γαύρος στο φούρνο που να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Δείτε πώς θα τον μαγειρέψετε:

Υλικά
  • 1 κιλό γαύρο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι κατά βούληση
  • χυμό από 1/2 λεμόνι 

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κεφάλια, καθαρίζουμε την κοιλιά και ξεπλένουμε τους γαύρους. 
Τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε. 
Ψιλοκόβουμε πάνω από το γαύρο το σκόρδο και τον μαϊντανό προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά. 
Δυο με τρία λεπτά πριν ξεφουρνίσουμε ραντίζουμε με λεμόνι.

Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα ή με βραστά πατατοκολόκυθα με κρεμμυδάκι και άνηθο ή με βλήτα βραστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ