Τρίτη 10 Μαΐου 2011

"Ο ΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του gazzetta.gr

Τελικό Νο2, χαρακτήρισε τον αγώνα στον Βόλο ο Πάμπλο Γκαρσία και δεν έχει άδικο.

Τόσο το παιχνίδι της Πέμπτης με τον τοπικό Ολυμπιακό όσο και τα υπόλοιπα 4 που θα ακολουθήσουν είναι… τελικοί για τον ΠΑΟΚ.

Αν θέλει ο Δικέφαλος να διεκδικήσει και να κατακτήσει την 1η θέση των πλει οφ, είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει κάθε αγώνα ως τελικό. Το βαθμολογικό αβαντάζ που είχαν στην αφετηρία των αγώνων Παναθηναικός και ΑΕΚ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για απώλεια βαθμών στον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο βήμα έγινε με την παραλίγο συντριβή επί του Παναθηναικού. Το πρώτο τρίποντο στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος έδωσε στον Δικέφαλο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που ως έννοιες είχαν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα από την Τούμπα.

Αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα από την Τούμπα, στον Βόλο έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να ντουμπλάρει τις νίκες του και να αυξήσει σε έξι τους βαθμούς του.

Φαντάζει εύκολο στα λόγια αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι με δεδομένη ότι η ομάδα της Θεσσαλίας δεν σκοπεύει να παίξει το ρόλο της σταχτοπούτας στα πλει οφ.

Στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος οι Βολιώτες έχασαν από την ΑΕΚ με πέναλτι «μαιμού» - κατά την εκτίμηση μου - και την Πέμπτη στο σπίτι τους θα επιχειρήσουν να δείξουν τα δόντια τους υποδεχόμενοι τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο Δικέφαλος είναι η ομάδα που έχει το αβαντάζ για να φύγει από το λιμάνι του Βόλου με τη νίκη. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ σ΄ ένα παιχνίδι που προεξοφλώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο ;

1ον Έχει την ψυχολογία με το μέρος του όπως υποστηρίζω λίγο πιο πάνω ενώ είναι η μόνη ομάδα που πέρασε από τον Βόλο με χαρακτηριστική άνεση. Θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 3 – 0 ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

2ον Ο ενθουσιασμός δεν θα λείψει από τους γηπεδούχους που θα αναζητήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην παρθενική τους εμφάνιση στην έδρα τους στον θεσμό των πλει οφ. Ο ενθουσιασμός όμως δεν είναι αρκετός σε τόσο σημαντικά παιχνίδια που ως συνήθως τα κερδίζουν οι ομάδες που διαθέτουν εμπειρία και ξέρουν να διαχειριστούν σωστά το χρόνο.

Θεωρώ λοιπόν ότι η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του ΠΑΟΚ αρκεί η ομάδα να διατηρήσει την σοβαρότητα, την αγωνιστική πειθαρχία. την φρεσκάδα και την διάθεση που εμφάνισαν ως στοιχεία οι ποδοσφαιριστές της στον αγώνα με τον Παναθηναικό.

Το… κοντέρ για τους περισσότερους παίκτες του Δικεφάλου «γράφει» φέτος την 3η συμμετοχή τους στη διαδικασία ενός μίνι πρωταθλήματος. Γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα να αισθάνονται προνομιούχοι έναντι των αντιπάλων τους, που δεν θα συγχωρέσουν ούτε υποψία υποτίμησης ( χτύπα ξύλο ) τους από τον ΠΑΟΚ.

Υ. Γ. 1 Το μεγάλο πρόβλημα τους είναι ο ΠΑΟΚ. Αντί να βλέπουν τα χάλια τους, ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον ΠΑΟΚ. Καθημερινή προπαγάνδα εις βάρος του Δικεφάλου για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο τους από τα πραγματικά προβλήματα. Τα καλύτερα όμως ( για τον Δικέφαλο ) έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ