Στην τεχνητή νοημοσύνη στρέφονται πάρα πολλοί Βρετανοί φοιτητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.
Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται γρήγορα μέρος της καθημερινής ζωής, και ακόμη και τα πανεπιστήμια έχουν αυξήσει τον αριθμό των μαθημάτων που σχετίζονται με εφαρμογές τύπου Α.Ι. Ωστόσο, μια νέα μελέτη της Currys αποκάλυψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή των φοιτητών από ό,τι αρχικά πιστεύαμε, καθώς σχεδόν οι μισοί Βρετανοί παραδέχθηκαν ότι στρέφονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 1.000 φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτοι, αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία (67%) ανακάλυψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι επωφελής για τις σπουδές τους, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να ολοκληρώσει τουλάχιστον μια πανεπιστημιακή εργασία.
Παρόλα αυτά, σχεδόν τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (37%) δήλωσαν ότι έχουν επιλέξει να αποφύγουν τη χρήση της ΤΝ κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου, ενώ οι μισοί (50%) πιστεύουν ότι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν την ΤΝ είναι... τεμπέληδες.
Στην έρευνα αναφέρεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ο αριθμός των εγγραφών για μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης έχει τριπλασιαστεί στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πολλά πανεπιστήμια έχουν εισαγάγει πολιτικές σχετικά με τη χρήση της ΤΝ από τους φοιτητές, ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν εργαλεία ΤΝ τηρώντας παράλληλα συγκεκριμένα πρότυπα. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι φοιτητές καθοδηγούνται σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν την ΤΝ με υπευθυνότητα ως βοήθημα συγγραφής για τη βελτίωση των δοκιμίων τους.
Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της χρήσης της ΤΝ ως υποστηρικτικού εργαλείου και της αντιγραφής. Έτσι, το τελευταίο διάστημα τα πανεπιστήμια έχουν θεσπίσει συνέπειες για την ακατάλληλη χρήση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάχρηση της ΤΝ για λογοκλοπή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες από τότε που εμφανίστηκε η τεχνολογία, και ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών(41%) εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χρήση της ΤΝ μοιάζει με αντιγραφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ