Λίγο η συχνή χρήση, λίγο η σκληρότητα του νερού και ο βραστήρας της κουζίνας γεμίζει άλατα. Το χειρότερο; Αφήνουν άσχημα κατάλοιπα στα ροφήματα όπου προσθέτουμε ζεστό νερό και επηρεάζουν και τη γεύση τους.
Βρήκαμε λοιπόν τον πιο απλό και φυσικό τρόπο για να καθαρίσει αποτελεσματικά ο βραστήρας.
Θα χρειαστείτε:
- λευκό ξίδι
- νερό
- βούρτσα καθαρισμού για μπουκάλια
- πανί μικροϊνών
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε ίσες ποσότητες νερού και ξιδιού. Ρίχνετε το μίγμα στον βραστήρα.
Βάζετε το βραστήρα σε λειτουργία και όταν βράσει και κλείσει αυτόματα, τον βγάζετε από την πρίζα και αφήνετε το νερό μέσα να κρυώσει.
Στη συνέχεια, με τη βούρτσα που καθαρίζετε τα μπουκάλια, τρίβετε καλά εσωτερικά τον βραστήρα φροντίζοντας να καλύψετε κάθε σημείο, ενώ με το πανάκι μικροϊνών τον καθαρίζετε εξωτερικά, βουτώντας το στο νερό με το ξίδι.
Πετάτε το νερό με το ξίδι και ξεπλένετε με καθαρό νερό το εσωτερικό του βραστήρα. Γεμίζετε ξανά τον βραστήρα με καθαρό νερό και βράζετε, για να απομακρυνθεί τελείως το ξίδι. Επαναλαμβάνετε το βρασμό με καθαρό νερό για 1-2 φορές ακόμη.
Έτοιμος και πεντακάθαρος ο βραστήρας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ